• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par attīstības plāna samērošanu ar valsts budžeta iespējām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.09.2009., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197320

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izmaiņām pašvaldību finanšu izlīdzināšanas likumā

Vēl šajā numurā

10.09.2009., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par attīstības plāna samērošanu ar valsts budžeta iespējām

 
 

Saeimas Nacionālā attīstības plāna īstenošanas uzraudzības apakškomisijas deputāti 8.septembrī, iepazīstoties ar Latvijas stratēģiskās attīstības plāna 2009.–2013.gadam tapšanas gaitu un problēmām, aicināja šā plāna mērķus un uzdevumus saskaņot ar reālajām valsts budžeta iespējām.

 “Aicinām plānā definētos mērķus samērot ar budžetā reāli pieejamo finansējumu. Citādi ir niecīgas cerības, ka samazināta budžeta ietvaros būs iespējams īstenot, piemēram, attīstības plānā definētos uzdevumus par inovāciju un zinātnes atbalstīšanu,” norādīja apakškomisijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis.

M.Kučinskis uzsvēra, ka Latvijas stratēģiskās attīstības plāns ir vitāli nepieciešams, lai skaidri noteiktu valsts virzību tuvākajos gados. Tādēļ viņa vadītā apakškomisija turpinās uzmanīgi sekot plāna izstrādes gaitai un jau uz nākamo sēdi aicinās Ekonomikas ministrijas atbildīgās amatpersonas, lai analizētu plāna pirmo prioritāti – ekonomikas izaugsmes veicināšanu. M.Kučinskis arī pieļauj iespēju, ka šis jautājums būtu jāskata atsevišķā Saeimas sēdē.

Arī apakškomisijas deputāts Artis Pabriks sēdē akcentēja attīstības plāna nozīmību. “Ja palaidīsim garām šo iespēju un nespēsim skaidri definēt mērķus, tad mums būs ļoti lielas problēmas,” atzina deputāts. Savukārt deputāts Kārlis Šadurskis uzsvēra, ka šobrīd visbūtiskākais ir “izdzīvošanas jautājums”, kad jādomā, kā garantēt minimālo līdzekļu apjomu, lai, piemēram, izglītība vispār nākotnē varētu kvalitatīvi pastāvēt.

Darbu pie Latvijas stratēģiskās attīstības plāna 2009.–2013.gadam ministrijas sāka jūlijā pēc Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas aicinājuma. Kā 8.septembra sēdē noskaidroja apakškomisijas deputāti, ministriju izveidotā darba grupa konstatējusi, ka pēdējā pusgada laikā valsts pārvaldē tapuši jau veseli 16 attīstības plāni. Tie tomēr nav bijuši savstarpēji saskaņoti, nereti nonākuši pretrunā cits citam un bez skaidri definētiem uzdevumiem. Tādēļ nepieciešams viens, visaptverošs plāns, kura izstrādē iesaistītas pilnīgi visas atbildīgās ministrijas.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!