• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvija Radio kora darbības turpmāku nodrošināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.09.2009., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197316

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par piensaimnieku apvienošanos ražošanas kooperatīvos

Vēl šajā numurā

10.09.2009., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvija Radio kora darbības turpmāku nodrošināšanu

 

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija 3.septembrī pauda atbalstu Latvijas Radio kora saglabāšanai, vienlaikus aicinot atbildīgās iestādes rast finanšu risinājumu kora darbības nodrošināšanai.

 “Latvijas Radio koris ir unikāls kultūras nesējs, un komisija viennozīmīgi uzskata, ka kora likvidēšana nav pieļaujama. Ir jālūko, kādi instrumenti ir Nacionālās radio un televīzijas padomes un Latvijas Radio rīcībā, lai nodrošinātu turpmāko kora darbību,” norādīja komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene.

Latvijas Radio kora vadība ir norādījusi, ka kora pastāvēšana 2010.gadā ir iespējama, vienīgi nodrošinot radio kopējo finansējumu 2009.gada līmenī. Kora izpilddirektors skaidroja, ka kora darbinieku algas šogad samazinātas par 35 procentiem un mākslinieku vidējā alga ir 480 lati. Kora darbības nodrošināšanai nākamajā gadā nepieciešami 10 procenti no Latvijas Radio kopējā budžeta jeb 224 tūkstoši latu, tikmēr paša kora ieņēmumi ir tikai 20 tūkstoši latu, informēja Latvijas Radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts.

Deputāti noskaidroja, ka Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) un Latvijas Radio vadība risina sarunas ar Kultūras ministriju (KM) par palīdzības sniegšanu korim. NRTP priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece informēja, ka ministrija ir piedāvājusi Latvijas Radio korim telpas, kā arī palīdzību organizēt koncertdarbību. Vienlaikus KM ir norādījusi, ka nevar uzņemties papildu finansiālās saistības gadījumā, ja Latvijas Radio koris pārietu ministrijas jurisdikcijā.

 “Mēs varam turpināt sarunas par papildu finansējuma piešķiršanu korim, tomēr vēlamies redzēt arī padomes un Latvijas Radio skatījumu, kā turpmāk saglabāt kori arī samazināta budžeta apstākļos,” atzina komisijas priekšsēdētāja.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!