• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Itālijas ārlietu ministra darba vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.09.2009., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197263

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nacionālie bruņotie spēki: Par Bruņoto spēku un Valsts robežsardzes vadības tikšanos

Vēl šajā numurā

09.09.2009., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Itālijas ārlietu ministra darba vizīti Latvijā


 

ITALIS.JPG (15207 bytes)
Vakar, 8.septembrī: Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, Ārlietu ministrijas namā tiekoties ar Itālijas ārlietu ministru Franko Fratīni un vienojoties par abu valstu uzņēmēju biznesa foruma rīkošanu
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Pie ārlietu ministra

8.septembrī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš tikās ar Itālijas ārlietu ministru Franko Fratīni, kas bija ieradies darba vizītē Latvijā. Tikšanās laikā puses pārrunāja Latvijas un Itālijas attiecības, atzīmējot politisko, ekonomisko un kultūras dialoga attīstību.

Runājot par Latvijas un Itālijas ekonomiskās sadarbības stiprināšanu, F.Fratīni nāca klajā ar iniciatīvu organizēt abu valstu uzņēmēju biznesa forumu, kurā tiktu identificēti investīcijām perspektīvākie sektori. M.Riekstiņš pozitīvi novērtēja ierosinājumu un atzīmēja nozaru asociāciju iesaisti foruma rīkošanā.

Latvijas un Itālijas ārlietu ministri pārrunāja Baltijas jūras valstu padomes un Adrijas un Jonijas iniciatīvas sadarbības formāta stiprināšanu, izvērtējot iespējas organizēt valstu ārlietu ministru sanāksmi, kurā apmainīties viedokļiem par pusēm svarīgiem jautājumiem.

M.Riekstiņš un F.Fratīni parakstīja Latvijas un Itālijas ārlietu ministriju Saprašanās memorandu par attiecību padziļināšanu, ņemot vērā, ka Latvija 2015.gada pirmajā pusē no Itālijas pārņems ES prezidentūru. Saistībā ar starptautiskās politikas aktualitātēm puses apmainījās viedokļiem par ES paplašināšanas procesiem attiecībām ar ES austrumu kaimiņvalstīm, kā arī Lisabonas līguma ratifikācijas gaitu.

Apspriežot sadarbību NATO ietvaros, ministri atzīmēja Afganistānas operācijas nozīmi. Notika arī viedokļu apmaiņa par uzsākto darbu pie jaunās NATO stratēģiskās koncepcijas sagatavošanas. M.Riekstiņš uzsvēra, ka nepieciešams panākt ciešu dalībvalstu sadarbību koncepcijas izstrādes gaitā, nodrošinot skaidru kolektīvās aizsardzības principa atspoguļojumu.

F.Fratīni vizīte ir pirmā Itālijas ārlietu ministra vizīte Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas. Vizīte notiek Baltijas valstu apmeklējuma ietvaros.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

 

Pie Valsts prezidenta

8.septembrī Valsts prezidents Valdis Zatlers tikās ar Itālijas ārlietu ministru Franko Fratīni. Abas amatpersonas pārrunāja globālās ekonomiskās krīzes iespaidu uz Latviju un Itāliju. V.Zatlers iepazīstināja ārlietu ministru ar ekonomisko situāciju valstī un Latvijas saistībām ar starptautiskajiem aizdevējiem. Gan V.Zatlers, gan F.Fratīni uzsvēra nepieciešamību drosmīgi skaidrot sabiedrībai pieņemtos lēmumus. Pārrunājot bezdarba tendences Eiropas Savienībā (ES), abi bija vienisprātis, ka valstīm ir pienācīgi jāsagatavojas augošajam bezdarbam, kas ir aktuāls gan Baltijas, gan Dienvideiropas valstīs.

Itālijas ārlietu ministrs informēja Valsts prezidentu par viņa redzējumu abu valstu divpusējo attiecību stiprināšanā un iepazīstināja ar sadarbības plāniem, īpaši abām valstīm gatavojoties ES prezidentūrvalsts lomai 2015.gadā. Pārrunājot ES institucionālo izmaiņu perspektīvu, V.Zatlers atzīmēja, ka mums ir kopīgi jāstrādā, lai izveidotu konkurētspējīgu Eiropu globālajā tirgū, beidzoties krīzei. “Vēl būtiskāk par to, kā Eiropa un Latvija pārvarēs krīzi, ir tas, cik mēs būsim konkurētspējīgi globālajā tirgū,” uzsvēra Valsts prezidents. Sarunas gaitā V.Zatlers un F.Fratīni pārrunāja ES paplašināšanās procesu.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!