• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nacionālie bruņotie spēki: Par Bruņoto spēku un Valsts robežsardzes vadības tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.09.2009., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197262

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

09.09.2009., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nacionālie bruņotie spēki: Par Bruņoto spēku un Valsts robežsardzes vadības tikšanos

 
 

4.septembrī Liepājā Jūras spēku flotiles štābā notika Nacionālo bruņoto spēku (NBS) un Valsts robežsardzes (VRS) vadības tikšanās. NBS komandieris ģenerālmajors Juris Maklakovs un NBS spēku veidu komandieri tikās ar VRS priekšnieku pulkvedi Normundu Garbaru un citām VRS amatpersonām. Tikšanās bija sekmīga.

Abas puses nolēma turpināt sadarbību jau iepriekš noteiktajos virzienos. Viens no prioritārajiem sadarbības virzieniem – informācijas apmaiņas nodrošināšana starp NBS Jūras spēku (JS) Jūras novērošanas sistēmu un VRS Jūras videonovērošanas sistēmu. Izveidotās jūras novērošanas sistēmas ir tehniski savietojamas un nekādā mērā nedublējas, bet funkcionāli papildina viena otru. Sistēmu savstarpējā integrācija un kopīga izmantošana būtiski paplašinās informācijas iegūšanas un apstrādes iespējas, tādējādi paaugstinot drošību Latvijas Republikas teritoriālajos ūdeņos un nodrošinot NBS JS un VRS ar visu nepieciešamo informāciju par situāciju jūrā. Saskaņā ar NBS JS Jūras novērošanas sistēmas ieviešanas plānu tuvākajā laikā VRS rīcībā tiks nodots sistēmas izveidots jūras taktiskais attēls. Nākamais plānotais solis sistēmu integrācijā ir videoinformācijas apmaiņas nodrošināšana.

Abu institūciju personāla apmācībai izmantos esošās mācību iestādes – NBS Valodu skolu, NBS Jūras spēku Ūdenslīdēju skolu, NBS Instruktoru skolu, kā arī izskatīta iespēja studēt Baltijas aizsardzības koledžā (BALTDEFCOL) un Valsts robežsardzes koledžā.

Tikšanās laikā lēma arī par NBS Gaisa spēku helikopteru un kopējās infrastruktūras izmantošanu, kā arī tehniskā personāla savstarpējās aizvietošanas spēju attīstību.

Mācību organizēšanā turpmāk iesaistīs abu institūciju personālu.

 

NBS komandiera personīgā štāba Preses daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!