• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par ERAB ienākšanu Parex bankas pamatkapitālā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2009., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197176

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par vienas pieturas aģentūras principa ieviešanu

Vēl šajā numurā

08.09.2009., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par ERAB ienākšanu Parex bankas pamatkapitālā

 

3.septembrī noslēdzies pirmais posms darījumam par Parex bankas 25% un vienas akcijas pāreju no Privatizācijas aģentūras Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankai (ERAB), iegādājoties 51 444 325 balsstiesīgās vārda akcijas, kas sastāda 25% un 1 akciju no bankas pamatkapitāla. Akciju pirkuma maksa atbilst akciju nominālvērtībai. (Aptuvena ERAB ieguldītā summa pamatkapitālā ir 51 444 325 lati.) Tuvākajā laikā tiks veiktas izmaiņas akcionāru reģistrā. Savukārt otrais posms jeb 6 062 500 akciju iegāde notiks pēc atlikušā bankas pamatkapitāla palielināšanas.

ERAB investīcijas pamatkapitālā un subordinētais aizdevums līdz 22 miljoniem eiro stiprinās Parex bankas kapitāla bāzi, sniegs atbalstu bankas restrukturizācijā un veicinās tās izaugsmi un iespējami ātrāku atgriešanos privātajā sektorā.

Finanšu ministrs Einars Repše norāda: “Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas kļūšana par Parex bankas akcionāru ir būtisks posms bankas stabilizācijā, turklāt tas ir nozīmīgs apliecinājums bankas attīstības potenciālam, kā arī Latvijas finanšu sistēmai kopumā. Latvija atzinīgi novērtē ERAB pieredzi banku sektorā un plānoto atbalstu Latvijas uzņēmējiem.”

Šā gada 16.aprīlī ERAB prezidents Tomass Mirovs, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, Parex bankas valdes priekšsēdētājs Nils Melngailis un Privatizācijas aģentūras valdes priekšsēdētājs Artūrs Grants parakstīja akciju pirkuma līgumus, ka pēc bankas pamatkapitāla palielināšanas ERAB iegādāsies 57 506 825 Parex bankas balsstiesīgās vārda akcijas, kas sastāda 25% un 1 akciju no bankas pamatkapitāla. 23.jūlijā ERAB Centrāleiropas un Rietumbalkānu biznesa grupas direktors Peters Reinigers apmeklēja Latviju, lai parakstītu subordinētā aizdevuma līgumu ar Parex banku un parakstītu izmaiņas aprīlī noslēgtajā pirkuma līgumā, nosakot akciju iegādi divos posmos, pirmajā posmā paredzot iegādāties 51 444 325 Parex bankas balsstiesīgās vārda akcijas.

Līdz šim ERAB Latvijas ekonomikā ir ieguldījis aptuveni 450 miljonus eiro, tos investējot dažādos projektos finanšu, korporatīvajā, enerģētikas un infrastruktūras sektorā.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!