• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ceļu policijas tēlu, kļūstot par iedzīvotāju atbalstu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.09.2009., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197068

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tikšanos ar Rīgas domes priekšsēdētāju

Vēl šajā numurā

04.09.2009., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ceļu policijas tēlu, kļūstot par iedzīvotāju atbalstu

 

2.septembrī iekšlietu ministre Linda Mūrniece, tiekoties ar jauno Valsts policijas (VP) Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas pārvaldes Satiksmes uzraudzības biroja (SUB) priekšnieci Vinetu Mistri, vienojās: lai uzlabotu Ceļu policijas tēlu, turpmāk tai jākļūst par atbalstu iedzīvotājiem, nevis jākoncentrējas tikai uz sodīšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmē.

“Galvenais mērķis ir atrast veidu, kā mainīt Ceļu policijas tēlu cilvēku acīs, jo tai ir jākļūst par atbalstu cilvēkiem, nevis tikai un vienīgi par to, kas soda. Svarīgi, ka tieši šī policijas struktūrvienība rada iespaidu par visu Valsts policiju kopumā,” uzsvēra ministre.

Tikšanās laikā tika apspriests arī jautājums par to, ka Ceļu policijai jāiesaistās arī profilaktiskos pasākumos un citu likumpārkāpumu novēršanā. “Ceļu policijai paralēli ceļu satiksmes uzraudzīšanai un kontrolēšanai jāstrādā kopā ar patruļpoliciju un jābrauc kopā uz notikumu vietām, kā, piemēram, ģimenes skandāliem. Reģionālās policijas pārvaldēs šis process jau ir sākts, un man liekas, ka tas ir tieši tas, ko nepieciešams īstenot arī Rīgā, – ceļu policisti būs universāli policisti, kas darīs visu un palīdzēs cilvēkiem,” sacīja ministre.

Tāpat tika pārrunāti kukuļņemšanas gadījumi Ceļu policijā, un, pēc iekšlietu ministres teiktā, tie met ēnu arī uz visiem pārējiem policijas darbiniekiem, kuri godprātīgi pilda savus dienesta pienākumus.

“Vineta Mistre ir apņēmības pilna šo problēmu risināt, stiprinot sadarbību ar policijas struktūrvienībām, kas nodarbojas ar korupcijas izskaušanu policijā, un, domāju, visdrīzākajā laikā arī šajā jomā mēs varam sagaidīt labus rezultātus. Protams, tas ir izdarāms ar darbu un ļoti stingru nostāju,” uzsvēra iekšlietu ministre.

Sarunā par korupcijas risku mazināšanu tika skarts jautājums arī par to, ka vairāk uzmanības jāpievērš arī tiem cilvēkiem, kas veicina kukuļņemšanas procesu jeb transportlīdzekļu vadītājiem, kuri piedāvā naudu.

 

Iekšlietu ministrijas Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!