• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministre: Par budžeta izdevumu samazinājumu iekšlietu sistēmā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.09.2009., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197067

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ceļu policijas tēlu, kļūstot par iedzīvotāju atbalstu

Vēl šajā numurā

04.09.2009., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministre: Par budžeta izdevumu samazinājumu iekšlietu sistēmā

 

Atsaucoties uz plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju par to, ka valsts pārvaldē nav īstenoti ievērojami budžeta līdzekļu samazinājumi, iekšlietu ministre Linda Mūrniece norāda, ka uz Iekšlietu ministriju šos pārmetumus nevar attiecināt, jo tā drīzāk ir vērtējama kā pirmrindniece budžeta izdevumu samazināšanā. Kopš valstī pasludināts taupības laiks, iekšlietu sistēmā ir panākts vairāk nekā 80 miljonu latu budžeta izdevumu samazinājums, salīdzinot ar 2007.gada budžetu.

L.Mūrniece uzsver, ka iekšlietu sistēmā šā gada laikā ir notikusi nežēlīga finanšu līdzekļu apcirpšana, vairāku padotības iestāžu apvienošana un likvidēšana, kā arī bez darba palikušo darbinieku skaits līdz gada beigām pārsniegs divus tūkstošus.

Tā, piemēram, Valsts policijā strādājošo skaits no 2008.gada janvāra līdz šā gada 1.septembrim sarucis par 1787 cilvēkiem, no tiem 1514 ir bijušas amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm. Kopumā iekšlietu sistēmā 2007.gadā tika nodarbināti 20 320 cilvēki, savukārt līdz šā gada nogalei iekšlietu sistēmā strādās par 2294 darbiniekiem mazāk jeb nodarbināto skaits nedaudz pārsniegs 18 000.

Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, iekšlietu sistēmas izdevumi līdz šā gada beigām būs samazināti teju par trešdaļu – 2007.gadā atlīdzībai un citiem izdevumiem tika tērēts aptuveni 261 miljons latu, šajā gadā līdz gada beigām plānots iztērēt vien 179 miljonus latu, kas ir par 82 miljoniem latu mazāk. Savukārt 2010.gadā valsts budžetā plānots ietaupīt vēl aptuveni 17 miljonus latu.

Jau vēstīts, ka, sākot ar 2008.gada nogali, iekšlietu sistēmā notikušas vērienīgas strukturālās izmaiņas, lai samazinātu izdevumus, tajā pašā laikā saglabājot efektīvu iekšlietu sistēmas iestāžu darbību. 2008.gada decembrī valsts aģentūru “IeM Sporta centrs” pievienoja “IeM Veselības un sociālo lietu aģentūra”, savukārt šogad apvienotas valsts aģentūra “Materiālās rezerves” un Iekšlietu īpašumu valsts aģentūra, izveidojot divu iestāžu vietā vienu – Nodrošinājuma valsts aģentūru. Tāpat līdzekļu taupības nolūkā Iekšlietu ministrijas Sakaru centrs šogad pievienots Iekšlietu ministrijas Informācijas centram.

Iekšlietu ministrija arī atgādina, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Valsts robežsardze un Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde šogad pārgājušas uz reģionālo modeli, tādējādi ietaupot administratīvos izdevumus un optimizējot iestāžu darbu. Sākot ar šā gada 1.septembri, arī Valsts policija pāries uz reģionālo modeli.

2010.gadā paredzēts pabeigt Latvijas Policijas akadēmijas un Valsts policijas apvienības “Apsardze” likvidēšanas procesus.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!