• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ķīnas vicepremjera oficiālo vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.09.2009., Nr. 140 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196979

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Preses īssaietā pēc tikšanās ar Ministru prezidentu

Vēl šajā numurā

03.09.2009., Nr. 140

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ķīnas vicepremjera oficiālo vizīti Latvijā


Pie Valsts prezidenta

 1.septembrī Valsts prezidents Valdis Zatlers tikās ar Ķīnas Tautas Republikas (ĶTR) vicepremjerministru Hueju Ļanju. Abas amatpersonas augstu novērtēja Latvijas un Ķīnas sadarbību augstākajā politiskajā līmenī. Regulārie kontakti starp augstākajām amatpersonām, vienošanās starp Latvijas un Ķīnas prezidentiem ir izveidojušas labu augsni pozitīvu starpvalstu attiecību attīstībai.

H.Ļanju informēja Valsts prezidentu par savas vizītes Rīgā konkrētiem rezultātiem divpusējo attiecību stiprināšanā un tirdzniecības sakaru veicināšanā. Viņš atzīmēja, ka šī ir pirmā reize, kad Latvijā kopā ar ĶTR amatpersonu vienlaikus viesojas tik daudzi uzņēmēji. V.Zatlers atzīmēja, ka Latvija ir atvērta tirdzniecības sakaru attīstīšanā starp abām valstīm, uzsverot, ka gan Ķīnas ekonomiskās spējas, gan Latvijas stratēģiskā atrašanās vieta var spēlēt milzīgu lomu starpvalstu attiecībās. Latvijas Valsts prezidents pievērsa uzmanību Baltijas jūras ceļam, izmantojot Rīgas brīvostu, Ķīnas tranzītpreču plūsmai. Viņš arī piebilda, ka Rīgas brīvostai ir liels attīstības potenciāls un tā ir vieta, kur iespējams realizēt labas eksporta idejas. Pozitīvi vērtējot Rīgas brīvostas atrašanās vietu, ĶTR premjerministra vietnieks apstiprināja, ka viņa valsts ir gatava nopietnām pārrunām ar Latviju par jūras ceļa izmantošanu transporta vajadzībām.

Abu valstu amatpersonas pārrunāja arī iespējamo sadarbību farmācijas nozarē. H.Ļanju augstu vērtēja Latvijas sasniegumus šajā jomā un aicināja Latvijas uzņēmumus atvērt savas filiāles Ķīnā.

V.Zatlers saņēma ĶTR prezidenta Hu Dzintao veiksmes vēlējumus, kā arī no savas puses nosūtīja kolēģim sirsnīgus sveicienus.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!