• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Izvērtējot priekšlikumus nodokļu sistēmas uzlabošanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.09.2009., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196899

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministrs: Par I.Bičkoviča pilsonības pārbaudes lietu

Vēl šajā numurā

02.09.2009., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Izvērtējot priekšlikumus nodokļu sistēmas uzlabošanai

 

27.augustā finanšu ministrs Einars Repše pēc konferences “Latvija. Izaugsme. Labklājība”, kurā piedalījās uzņēmēji, eksperti un valsts pārvaldes pārstāvji, uzdeva Finanšu ministrijas speciālistiem izvērtēt konferencē izskanējušos priekšlikumus vienkāršot pašreizējo nodokļu sistēmu.

 “Es atzinīgi vērtēju Ekonomikas ministrijas rīkoto konferenci, kurā piedalījās gan augstākās valsts amatpersonas, gan nozaru galvenie eksperti. Konferencē ir izskanējuši konstruktīvi priekšlikumi, kuri detalizētāk jāizvērtē, lai vienkāršotu nodokļu sistēmu, tādējādi veicinot arī valsts tautsaimniecības pārstrukturēšanu. Pašreizējās ekonomiskās situācijas apstākļos mums visiem kopā, valsts pārvaldē strādājošiem ekspertiem, kā arī privātā sektora speciālistiem, ir cieši jāsadarbojas, kā arī ir jāieklausās citam citā, lai vienotiem spēkiem nostiprinātu pirmos tautsaimniecības uzlabošanās signālus un veicinātu valsts ekonomikas atveseļošanos,” norāda finanšu ministrs Einars Repše.

E.Repše ir lūdzis izvērtēt šādus priekšlikumus: par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) atmaksas kārtību pēc piestādītā rēķina apmaksas, par PVN maksāšanas reversā kārtību, kā arī par uzņēmumu ienākuma nodokļa avansa maksāšanas kārtības pārskatīšanu, lai tādējādi atvieglotu uzņēmējiem nodokļu nomaksu.

Ministrs uzdeva izvērtēt priekšlikumus, lai likvidētu preču pavadzīmes–rēķinus ar Valsts ieņēmumu dienesta numuriem preču un pakalpojumu apritei Latvijas teritorijā, kā arī izskatītu ierosinājumu, kā pēc iespējas ātrāk ieviest atlikto PVN režīmu par importu visiem uzņēmumiem, kas ir PVN maksātāju reģistrā. Papildus tika nodots izvērtēšanai jautājums par atbrīvojumiem no iespējamā muitas parāda galvojuma sniegšanas preču pagaidu uzglabāšanai un preču ievešanai muitas noliktavās.

Pēc visu priekšlikumu izvērtēšanas ministrs plāno tos virzīt izskatīšanai MK.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!