• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par veselības ministres viedokli Bauskas notikumu sakarā (31.08.09.). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.09.2009., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196897

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ķīnas Tautas Republikas vicepremjera oficiālo vizīti Latvijas Republikā 31.augustā – 2.septembrī. Par kopīgo tagad un turpmāk

Vēl šajā numurā

02.09.2009., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par veselības ministres viedokli Bauskas notikumu sakarā (31.08.09.)

 

Veselības ministre, norādot uz to, ka par veselības aprūpē notiekošo ir atbildīgi tikai divi valdības pārstāvji – Ministru prezidents un finanšu ministrs, ir nepārprotami maldinājusi sabiedrību. Smagā situācija veselības aprūpē ir pēdējo piecu gadu nozares vadīšanas rezultāts, kas tieši sasaucas ar Tautas partijas deleģēto ministru darbības laiku valdībā (R.Muciņš, G.Bērziņš, V.Veldre, I.Eglītis).

Māsterplāns, kas skaidri iezīmēja slimnīcu tīkla nākotni, tika apstiprināts jau 2004.gadā. Tā vietā, lai pakāpeniski un pragmatiski uzsāktu šā plāna ieviešanu un bez smagu reformu veikšanas novērstu veselības nozares krīzi, vairākām Latvijas slimnīcām, kas nebija paredzētas minētajā plāna, tika doti valsts galvojumi kredītu saņemšanai un dārgas aparatūras iegādei. Tādējādi izveidojās nepamatots priekšstats, ka Latvijas veselības aprūpes sistēma varēs uzturēt vienu no pasaulē dārgākajiem stacionāru tīkliem.

Pasaules banka un Starptautiskais valūtas fonds jau 2007.gada 22.jūnija ziņojumā par Latviju brīdināja par krīzi, kas sagaidāma veselības aprūpē un tautsaimniecībā kopumā. Tomēr šie signāli tika ignorēti un neviens no reformu pasākumiem tā arī netika uzsākts. Sekojošā globālā ekonomiskā krīze saasināja problēmas, izraisot saprotamu neapmierinātību gan iedzīvotāju, gan mediķu vidū.

31.augusta notikumi Bauskā ir apliecinājums tam, kā bezatbildīga nozares vadība nostāda cilvēkus pret valsti un politiķiem. Veselības ministrei bija jādodas uz Bausku un jāskaidro situācija pilsētas iedzīvotājiem, nevis jāmeklē atbildīgie koalīcijas partneru vidū, labi zinot, ka grozījumus valsts budžetā, kas samazināja finansējumu visām nozarēm, atbalstīja visas koalīciju pārstāvošās partijas.

 

Līga Krapāne,Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!