• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Nacionālā sporta padome: Par profesionālas ievirzes sporta skolu tīkla sakārtošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.09.2009., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196892

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

LZA Terminoloģijas komisija: Par pareizu vārdu nozīmi, rakstību, runu, lietojumu

Vēl šajā numurā

02.09.2009., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Nacionālā sporta padome: Par profesionālas ievirzes sporta skolu tīkla sakārtošanu

 

Finanšu ministrijā (FM) 27.augustā notika finanšu ministra Einara Repšes vadītā Latvijas Nacionālās sporta padomes (LNSP) sēde, kurā tika izskatīti jautājumi par profesionālas ievirzes sporta izglītības iestāžu tīkla sakārtošanu, kā arī par sporta programmu attīstību.

Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe informēja, ka 2009./2010.mācību gadu sāks 67 profesionālas ievirzes sporta izglītības iestādes 46 pašvaldībās. Lielākās pilsētu pašvaldības (Rīga, Daugavpils, Liepāja), kuru teritorijā līdz šim bija vairāk nekā trīs sporta skolas, ir veikušas vai plāno veikt sporta izglītības iestāžu sakārtošanu, apvienojot skolas, pārskatot programmu piedāvājumu, samazinot administratīvos un saimnieciskos izdevumus, tādējādi ekonomējot līdzekļus. T.Koķe norādīja: “Šā gada pēdējiem četriem mēnešiem Izglītības un zinātnes ministrija, samazinot savas aģentūras un tajās strādājošo skaitu, nodrošinājusi pusmiljonu latu sporta skolu treneru atalgojumam. Arī pašvaldības no savas puses radušas līdzekļus šim mērķim. Vienlaikus pašvaldības rūpīgi analizējušas savu sporta skolu tīklu, mazinājušas administratīvās izmaksas, pārskatījušas programmu piedāvājumu, kā arī apvienojušas mācību – treniņu grupas, kas šajā situācijā kopumā nodrošina iespēju bērniem un jauniešiem nodarboties ar sportu un lietderīgi pavadīt brīvo laiku.”

LNSP nolēma aicināt Ministru kabinetu, izstrādājot valsts budžetu 2010.gadam, pieejamo finanšu līdzekļu ietvaros nodrošināt vismaz 2,5 miljonu latu finansējumu valsts budžeta programmas “Sports” apakšprogrammā “Mērķdotācijas pašvaldību izglītības iestāžu profesionālās ievirzes sporta izglītības programmu pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām”, lai arī turpmāk nodrošinātu sporta izglītības programmu īstenošanu.

Sēdes laikā vairāku nozaru ministriju pārstāvji iepazīstināja padomes locekļus ar pasākumiem un pieejamo finansējumu sporta programmu īstenošanā ministriju ietvaros. Tā, piemēram, labklājības ministrs Uldis Augulis norādīja: “Labklājības ministrija iespēju robežās ir sniegusi atbalstu 2009.gada Eiropas čempionātam ratiņbasketbolā, nodrošinot 20 speciālos dušas krēslus pasākuma norises laikā, un iespēju robežās arī turpmāk sniegs atbalstu sporta aktivitātēm cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.” Savukārt Aizsardzības ministrijas pārstāve norādīja, ka, ņemot vērā valsts budžeta līdzekļu samazinājumu, no ministrijas budžeta turpmāk netiek plānots sniegt finansiālu atbalstu sporta veidu federācijām un sporta organizācijām, kā arī piedalīties ar līdzfinansējumu valsts un pašvaldību sporta būvju celtniecībā.

LNSP nolēma atlikt līdz nākamajai sēdei jautājumu par Daugavas stadiona turpmāku attīstību, ieguldot to VSIA “Kultūras un sporta centrs “Daugavas stadions”” pamatkapitālā vai nododot VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) pārvaldīšanā. Padome uzdeva VNĪ vadībai sagatavot Daugavas stadiona apsaimniekošanas vīziju, kā arī veikt nepieciešamās aplēses, lai noteiktu, kādi līdzekļi būs nepieciešamai objekta turpmākās darbības uzturēšanai.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!