• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrijas 1999. gada 31. maija informācija "Par Iekšlietu ministrijas apbalvojuma "Goda zīme" parauga un nolikuma apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.1999., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19669

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par palīgu administratīvās teritorijas izpētei

Vēl šajā numurā

03.06.1999., Nr. 181

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Iekšlietu ministrija

Veids: informācija

Pieņemts: 31.05.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrijas informācija

1999.gada 31.maijā

Par Iekšlietu ministrijas apbalvojuma "Goda zīme" parauga un nolikuma apstiprināšanu

Latvijas Republikas Ministru kabinets 1998.gada 15.decembrī izdeva noteikumus Nr.460 "Iekšlietu ministrijas sistēmas darbinieku ar speciālajām dienesta pakāpēm disciplinārais reglaments." Atbilstoši noteikumu 9.4.punktam ar ministrijas 1999.gada 22.janvāra pavēli Nr.63 tika apstiprināta darba grupa apbalvojuma "Goda zīme" izstrādei. Pieaicinot speciālistus, darba grupa sagatavoja un izvērtēja priekšlikumus, vienojās par apbalvojuma paraugu un nolikuma projektu, apstiprinot tos 1999.gada 8.marta sēdē (protokols Nr.4). Latvijas Republikas Heraldikas komisija 1999.gada 26.marta sēdē izskatīja un apstiprināja darba grupas ieteikto Iekšlietu ministrijas apbalvojumu "Goda zīme".

Iekšlietu ministrs Roberts Jurdžs ar 1999.gada 27.maija pavēli Nr.566 apstiprināja apbalvojuma "Goda zīme" paraugu un Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas apbalvojuma "Goda zīme" nolikumu.

Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas apbalvojuma "Goda zīme" nolikums paredz:

1. Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas apbalvojums ir "Godazīme" ar devīzi "Par kārtību, drošību, likumību".

2. Goda zīme izgatavota studijā "Kalvis" Rīgā, Ģertrūdes ielā 95, mākslinieks Jānis Mikāns, apstiprināta Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas darba grupā 1999.gada 8.martā (protokols Nr.4) un Latvijas Republikas Heraldikas komisijā 1999.gada 26.martā.

3. Apbalvojumam "Goda zīme" ir trīs pakāpes —zelta, sudraba, bronzas, un to piešķir kā atzinības apliecinājumu par nopelniem valsts iestāžu veidošanā un nostiprināšanā; par sekmīgu darbību un atbalstu kārtības, drošības un likumības organizēšanā un nodrošināšanā.

4. Apbalvojums "Goda zīme" ir medaļa 38 mm diametrā ar auseklīti un Latvijas mazo ģerboni; lentes turētājs ar lauru lapu vītni; reversā — centrā devīze "Par kārtību, drošību, likumību"; lentes turētāja aizmugurē — kārtas numurs; metāli: bronza, sudrabs (925.raudze) un apzeltīts sudrabs; pie civiltērpa paredzēta mazā goda zīme — 12 mm diametrā, fonā dzeltena ordeņa lente, 32 mm plata, ar divām 2 mm platām zelta (krāsas) joslām, pie formas tērpa paredzēta mazā ordeņa lente 32 x 10 mm plata.

5. Pretendentus apbalvošanai ar Goda zīmi ieteic iekšlietu ministrs, valsts sekretārs, valsts sekretāra vietnieki, departamentu direktori un pastāvīgo struktūrvienību vadītāji, iesniedzot ieteikumu — raksturojumu ministrijas apbalvošanas komisijai.

6. Pretendentus apbalvošanai ar Goda zīmi izvērtē ar iekšlietu ministra pavēli apstiprinātā apbalvošanas komisija.

7. Nolikumu par komisijas darbību un apbalvošanas kritērijiem apstiprina iekšlietu ministrs.

8. Tiesības piešķirt apbalvojumu "Goda zīme" ir Latvijas Republikas iekšlietu ministram, izdodot pavēli par apbalvošanu.

9. Tiesības nēsāt apbalvojumu "Goda zīme" apliecina Latvijas Republikas iekšlietu ministra parakstīta un ar iespiestu ģerboņa zīmogu apstiprināta apliecība, kurā fiksēts Goda zīmes numurs, kas tiek reģistrēts Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas Administratīvā departamenta Personāla nodaļā.

10. Apbalvojuma "Goda zīme" nēsāšanas tiesības tiek atņemtas personām, kas sodītas ar brīvības atņemšanu vai kriminālu pārkāpumu dēļ atbrīvotas no darba vai dienesta iekšlietu struktūrās, izdarot atzīmi Personāla nodaļas reģistrā.

11. Apbalvojums "Goda zīme" nēsājams krūšu kreisajā pusē.

12. Ikdienā pie formas tērpa paredzēta mazā ordeņa lente, pie civiltērpa nēsājama mazā goda zīme.

13. Apbalvojuma "Goda zīme" piešķiršana nerada nekādas priekšrocības.

14. Apbalvojuma "Goda zīme" pasūtīšanas, izgatavošanas un piešķiršanas tiesības pieder tikai Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijai.

Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

G1.JPG (40308 BYTES)

G2.JPG (78875 BYTES)

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!