• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Īrijas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.2009., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196560

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunu Latvijas Republikas Valsts robežas likumu

Vēl šajā numurā

27.08.2009., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Īrijas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā

 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze ceturtdien, 16.jūlijā, tikās ar Īrijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Timu Movu, kurš bija ieradies atvadu vizītē.

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze pateicās vēstniekam par aktīvo darbu, uzsverot, ka viņa darbības laikā tika atvērta Īrijas vēstniecība Latvijā, kā arī tika organizētas vairākas būtiskas augsta līmeņa abu valstu amatpersonu tikšanās.

Saeimas priekšsēdētājs norādīja, ka Īrija bija viena no pirmajām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, kas atvēra savu darba tirgu “jaunajām” ES dalībvalstīm, un Latvijas iedzīvotāji bija vieni no tiem, kas aktīvi izmantoja jaunās iespējas. T.Movs skaidroja, ka Īrijas atvērtību citu valstu darbaspēkam veicina fakts, ka īri daudzus gadus paši devās peļņā uz citām valstīm, turklāt pēdējos gados valstī bija daudz vakanču.

Runājot par Īrijā 2.oktobrī gaidāmo atkārtoto referendumu par Lisabonas līgumu, G.Daudze uzsvēra, ka īru tautas lēmums būs nozīmīgs visai Eiropai. T.Movs atzina, ka Īrijas valdība ir mēģinājusi rast skaidrojumu, kādēļ iepriekšējais balsojums bija negatīvs, un novērst iedzīvotāju bažas. Ar Eiropas valstu un valdību vadītājiem esot panākta vienošanās, ka Lisabonas līgums neietekmēs Īrijas īstenoto nodokļu politiku, tradicionāli īstenoto abortu aizliegumu politiku un militārās neitralitātes politiku.

Abām amatpersonām pārrunājot pasaules ekonomiskās krīzes radītās problēmas, T.Movs norādīja, ka arī Īrijā veiktas būtiskas strukturālās reformas, piebilstot, ka patlaban Īrija varētu būt sasniegusi ekonomiskās lejupslīdes zemāko punktu.

T.Movs darbu Rīgā uzsāka 2005.gadā kā pirmais Latvijā rezidējošais Īrijas vēstnieks. Viņa darbības laikā Rīgā tika atvērta Īrijas vēstniecība, pirms tam vēstniecība atradās Stokholmā.

 

(Pirmpublikācija — “LV”, Nr. 114, 21.07.2009.)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!