• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas un Ziemeļvalstu ārlietu ministru sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.08.2009., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196434

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas valstu finanšu ministru sanāksmi

Vēl šajā numurā

25.08.2009., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas un Ziemeļvalstu ārlietu ministru sanāksmi


 

20. un 21.augustā ārlietu ministrs Māris Riekstiņš piedalījās Baltijas un Ziemeļvalstu ārlietu ministru sanāksmē Reikjavīkā, Īslandē. Ārlietu ministru sanāksmes laikā norisinājās viedokļu apmaiņa par svarīgākajām starptautiskās politikas aktualitātēm, tostarp situāciju Afganistānā pēc vēlēšanām, Zviedrijas ES prezidentūras darba kārtību, prioritātēm, atzīmējot arī ES stratēģiju Baltijas jūras reģionā. Ministri pārrunāja reģionālo sadarbību enerģētikas jomā, kā arī attiecības ar Krievijas Federāciju un situāciju ES austrumu kaimiņvalstīs.

Ārlietu ministri vienprātīgi pauda atbalstu Īslandes iestāšanās sarunu ES tālākai virzībai, norādot, ka Baltijas un Ziemeļvalstu solidaritāte ir svarīgs politisks signāls laikā, kad Īslande ir iesniegusi pieteikumu dalībai ES. M.Riekstiņš atzīmēja Latvijas gatavību dalīties ar Īslandi iestāšanās sarunu pieredzē.

“Īpaši ņemot vērā, ka Zviedrija šobrīd ir ES prezidējošā valsts, Baltijas un Ziemeļvalstu ārlietu ministru sanāksme ir lieliska iespēja apspriest ES dienas kārtību un prezidentūras izvirzītās prioritātes, attiecīgi koordinējot savstarpējo sadarbību,” norādīja ārlietu ministrs Māris Riekstiņš.

Ārlietu ministri atzīmēja, ka sanāksme notiek laikā, kad sāksies intensīvs darbs visās starptautiskajās organizācijās, tādēļ īpaši būtiska ir vienota pieeja un informācijas apmaiņa.

Ņemot vērā, ka 2010.gadā Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbības koordinējošās valsts pienākumus no Īslandes pārņems Latvija, ārlietu ministrs M.Riekstiņš uzaicināja kolēģus uz nākamo sanāksmi Latvijā 2010.gada augustā.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!