• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par kultūras koordinēšanu plānošanas reģionu ietvaros. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.08.2009., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196408

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par sadarbības iespējām ar Pleskavas apgabalu

Vēl šajā numurā

25.08.2009., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par kultūras koordinēšanu plānošanas reģionu ietvaros


 

Ikmēneša plānošanas reģionu sanāksmē 21.augustā Kultūras ministrija plānošanas reģioniem piedāvāja pārņemt atsevišķus ministrijas pārziņā esošus pārvaldes uzdevumus. Plānošanas reģionu uzdevums turpmāk būtu koordinēt kultūras nozares jautājumus reģionālā mērogā.

Lai veicinātu kultūras politikas īstenošanu reģionos, Kultūras ministrija 2010.gada budžetā plāno paredzēt finansējumu plānošanas reģioniem kultūras jomā. Iecerēts, ka plānošanas reģioni nodrošinās reģiona līmeņa kultūras projektu izstrādi un īstenošanu, pārraudzību un nodrošinās savlaicīgu datu ievadi Latvijas digitālajā Kultūras kartē. Tāpat turpmāk plānošanas reģioni nodrošinās reģiona kultūrpolitikas izstrādi vai kultūras sadaļas iekļaušanu citos reģiona plānošanas dokumentos, reģionālo kultūras programmu administrēšanu, nemateriālā kultūras mantojuma koordināciju un sadarbību ar pašvaldību kultūras koordinatoriem.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) speciālisti ar plānošanas reģionu pārstāvjiem tāpat pārrunāja aktuālos jautājumus, kas saistīti ar sabiedriskā transporta pakalpojumu organizēšanas funkcijas pārņemšanu.

Ņemot vērā grozījumus Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā, plānošanas reģionu pienākumos no 2010.gada 1.janvāra ietilps organizēt un pārzināt maršrutu tīkla reģionālos vietējās nozīmes maršrutus, tai skaitā tos reģionālos vietējās nozīmes maršrutus, kas nodrošina pārvietošanos novadā ietilpstošo pilsētu teritorijās, atbilstoši valsts budžetā sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanai paredzētajiem līdzekļiem pēc saskaņošanas ar attiecīgo pašvaldību un Autotransporta direkciju.

Plānošanas reģionus interesēja nemateriālo un materiālo vērtību pārņemšana, arhīvs, pārvadājumu līgumi un citu dokumentu pārņemšana, kas saistīta ar sabiedrisko transportu.

Plānošanas reģiona uzdevums ir savas kompetences ietvaros nodrošināt reģiona attīstības plānošanu un koordināciju, noteikt ilgtermiņa attīstības galvenos pamatprincipus, mērķus un prioritātes.

Viens no būtiskākajiem plānošanas reģiona pienākumiem ir izstrādāt, vadīt un uzraudzīt ilgtermiņa un vidēja termiņa attīstības plānošanas dokumentus.

Latvijā darbojas pieci plānošanas reģioni – Rīgas, Vidzemes, Zemgales, Kurzemes un Latgales, kuri ir atvasinātas publiskās personas statusā.

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!