• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par sadarbības iespējām ar Pleskavas apgabalu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.08.2009., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196406

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2009.gada 20.augustā

Vēl šajā numurā

25.08.2009., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par sadarbības iespējām ar Pleskavas apgabalu


 

21.augustā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs Zemkopības ministrijā (ZM) tikās ar Krievijas Federācijas Pleskavas apgabala uzņēmējiem un rajona administrācijas pārstāvjiem.

Pleskavas delegācijas vizīte bija turpinājums šā gada jūnijā iesāktajām sarunām par sadarbības iespējām un ciešāku kontaktu veidošanu vairākās lauksaimniecības nozarēs, kā arī abpusēji izdevīgu lauksaimniecības tirgu veicināšanu.

Kā atzina Pleskavas rajona administrācijas vadītājs Vladimirs Šurajevs, Krievijas puse ir ieinteresēta veidot sadarbību, kas būtu abpusēji izdevīga gan abu valstu uzņēmējiem, gan budžetam. Tāpat arī V.Šurajevs izteica priekšlikumu, ka izdevīgāk būtu veidot Latvijas un Krievijas kopuzņēmumus. Arī J.Dūklavs norādīja, ka Latvijas puse ir gatava abpusēji ekonomiski izdevīgai sadarbībai.

Amatpersonas bija vienisprātis, ka ideja par kopīgiem projektiem nedrīkst palikt tikai sarunu līmenī un ir jāpieliek spēki, lai tos īstenotu dzīvē, kā arī ir jārada veiksmīga sadarbība starp ierēdņiem un uzņēmējiem.

Tā kā Krievijas puse bija izteikusi vēlmi iepazīties ar saimniecībām, kas nodarbojas ar piena, gaļas un graudu pārstrādi, tad pēc oficiālās vizītes daļas Pleskavas delegācija un Zemkopības ministrijas speciālisti apmeklēja Vidzemes reģiona zemnieku saimniecības un pārstrādes uzņēmumus.

Delegācija viesojās Straupes kooperatīvajā piensaimniecības sabiedrībā, kooperatīvajā sabiedrībā “Trikātas piens” un AS “Smiltenes piens”, kā arī graudu kooperatīvā “Zemturi” un zemnieku saimniecībā “Kalna Tomēni”.

Tāpat lielu interesi viesi izrādīja par meža nozari Latvijā. Delegācijas pārstāvjiem bija iespēja diskutēt ar speciālistiem par aktuālām tēmām, kā arī iepazīties ar vairākiem mežizstrādes objektiem – Launkalnes kokzāģētavu un granulu rūpnīcu, kā arī Strenču kokaudzētavu.

Vizītes noslēgumā Pleskavas apgabala uzņēmēji un rajona administrācijas pārstāvji tikās ar Valmieras pilsētas vadību.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!