• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas atalgojumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.08.2009., Nr. 133 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196368

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

21.08.2009., Nr. 133

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas atalgojumu


 

Ekonomikas ministrs Artis Kampars ir iesniedzis valdībā lēmumprojektu, ar kuru ierosina no šā gada 1.septembra uz pusi samazināt Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes locekļu algas.

Šobrīd SPRK padomes priekšsēdētāja mēnešalga pirms nodokļu nomaksas ir 4900 latu, bet padomes locekļu mēnešalga – 4500 latu.

Ja valdība pieņems ministra piedāvāto lēmumprojektu, tad no 1.septembra Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja mēnešalga būs 2282 lati pirms nodokļu nomaksas, bet padomes locekļa mēnešalga – 2136 lati.

Lēmumprojekts sagatavots, ņemot vērā faktu, ka šā gada 14.jūlijā stājušies spēkā grozījumi likumā “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem”. Šie grozījumi likumā nosaka, ka turpmāk SPRK padomes priekšsēdētāja un padomes locekļu algas nosaka Ministru kabinets. Iepriekš algas noteica pati padome.

Lēmumprojekta pamatā ir budžeta līdzekļu taupīšana un valsts pārvaldē strādājošo atlīdzības sistēmas sakārtošana. Ar šo lēmumprojektu SPRK padomes locekļu algas tiek pielīdzinātas citu iestāžu vadītāju algām atbilstoši Ministru kabineta 2005.gada 20.decembra noteikumiem Nr.995 “Noteikumi par tiešās pārvaldes iestāžu ierēdņu, darbinieku un amatpersonu un Centrālās vēlēšanu komisijas un Centrālās zemes komisijas darbinieku darba samaksas sistēmu un kvalifikācijas pakāpēm, kā arī ierēdņu pabalstiem un kompensāciju”.

 

Sandris Sabajevs, ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!