• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ciešāku sadarbību ar tieslietu ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.08.2009., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196273

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Kazahstānas vēstnieka vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

20.08.2009., Nr. 132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ciešāku sadarbību ar tieslietu ministru

 

Saeimas Juridiskā komisija 19.augustā, pārrunājot aktualitātes tieslietu jomā, ar tieslietu ministru Mareku Segliņu vienojās par ciešāku sadarbību, koordinējot nepieciešamo likumu grozījumu sagatavošanu un strukturālo izmaiņu veikšanu tieslietu nozarē.

 “Ar tieslietu ministru vienojāmies tikties regulāri, jo ir ļoti daudz jautājumu, kuros nepieciešams vienoties par kopīgu nostāju,” norādīja komisijas priekšsēdētāja Vineta Muižniece. “Jau tuvākajā laikā ar ministru tiksimies, lai pārrunātu iespējas pilnveidot nekustamo īpašumu reģistrēšanas procesu un Tiesu iekārtas likuma kontekstā pārrunātu ar Tieslietu padomi saistītus jautājumus.” Tāpat ļoti aktuāls ir jautājums par koordinētu likumprojektu sagatavošanu visu ministriju ietvaros.

 “Saeima ir saņēmusi Satiksmes ministrijas virzītu likumprojektu, kurā ir paredzēts vienā likuma pantā grozīt tikai divus vārdus, tāpēc aicinu Tieslietu ministriju cīnīties par to, lai tā koordinētu visu likumprojektu virzību,” aicināja V.Muižniece.

Tieslietu ministrs M.Segliņš norādīja, ka šāda funkcija jau šobrīd jāveic Valsts kancelejai. Viņš norādīja, ka arī vairāki valdības ministri nav apmierināti ar Valsts kancelejas darbu.

Pārrunājot Tieslietu ministrijas (TM) ieceri tuvināt vai, iespējams, pat apvienot zemesgrāmatu nodaļu un Valsts zemes dienesta reģistrus, komisijas deputāti aicināja mainīt esošo kārtību un to padarīt iedzīvotājiem draudzīgāku.

 “Tieslietu ministrijas apņemšanās ne tikai meklēt iespējas, kur ietaupīt, bet arī radikāli uzlabot pašreizējo nekustamo īpašumu reģistrēšanas kārtību ir apsveicama. Reformu rezultātā tiktu ietaupīti gan valsts budžeta līdzekļi, gan cilvēku laiks, nauda un nervi,” atzina V.Muižniece.

TM valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis deputātiem skaidroja, ka Lietuvā visas ar nekustamo īpašumu reģistrēšanu saistītās darbības cilvēks veic vienā iestādē, savukārt Igaunijas modelis ir līdzīgs šobrīd Latvijā esošajam.

Pēc tam, kad TM būs padziļināti izvērtējusi, kādas priekšrocības un trūkumi ir Lietuvā un Igaunijā esošajām nekustamo īpašumu reģistrēšanas sistēmām, komisija kopīgi ar TM lems, kādas izmaiņas būtu vispiemērotākās mūsu situācijai.

Komisijas sēdē tika pārrunāta arī situācija ieslodzījuma vietās. M.Segliņš informēja, ka pēc Ieslodzījuma vietu pārvaldes datiem šā gada nogalē pietrūks naudas līdzekļu elektrībai, ūdenim un ēdienam. Ministrs uzsvēra, ka viņš neredz iespējas vēl vairāk samazināt cietumu budžetu. Ietaupīt būtu iespējams, ieviešot centralizētu grāmatvedības sistēmu, taču ministrijas sadarbība ar Ieslodzījuma vietu pārvaldi ir apgrūtināta, norādīja TM pārstāvji.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!