• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kazahstānas vēstnieka vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.08.2009., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196271

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Norvēģijas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

20.08.2009., Nr. 132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kazahstānas vēstnieka vizīti Saeimā

 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 18.augustā tikās ar Kazahstānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Galimžanu Koišibajevu.

Tikšanās laikā pārrunāta Latvijas un Kazahstānas politiskā un ekonomiskā sadarbība, kā arī kontakti izglītībā un kultūrā. Saeimas priekšsēdētājs akcentēja abu valstu divpusējo attiecību, it īpaši ekonomisko sakaru, straujo attīstību. Puses bija vienisprātis, ka abu valstu sadarbību veicinājuši pēdējo gadu aktīvie politiskie kontakti visaugstākajā līmenī, 2006.gadā Latvijā viesojoties Kazahstānas prezidentam Nursultanam Nazarbajevam, bet 2008.gadā Latvijas Valsts prezidentam Valdim Zatleram valstsvizītē apmeklējot Kazahstānu.

Ņemot vērā Latvijas ģeogrāfiski izdevīgo atrašanās vietu starp Āzijas un Rietumeiropas tirgiem, mūsu valsts ir labs tranzīta ceļš un tādēļ īpaši esam ieinteresēti sadarbībā ar Kazahstānu tranzīta un loģistikas nozarēs, norādīja G.Daudze. “Mums ir visi priekšnoteikumi, lai Latvijas un Kazahstānas jau tā aktīvās attiecības nākotnē kļūtu vēl intensīvākas,” teica Saeimas priekšsēdētājs.

Arī vēstnieks izteica gandarījumu par abu valstu ekonomiskās sadarbības straujo izaugsmi, ko apliecina Latvijas un Kazahstānas tirdzniecības apgrozījuma stabilais pieaugums katru gadu. Turklāt ekonomiskos sakarus veicina arī Latvijas dalība Eiropas Savienībā (ES), kas Kazahstānai ir nozīmīgi, atzina G.Koišibajevs. Viņš informēja par Kazahstānā pieņemto programmu “Ceļš uz Eiropu”, kuras mērķis ir veicināt ciešāku stratēģisko partnerību ar ES. Dokuments veidots kā Kazahstānas atbilde ES Centrālāzijas stratēģijai un paredz ciešāku sadarbību ar ES enerģētikā, transportā un dažādu tehnoloģiju attīstībā.

Tiekoties tika skarts jautājums par vīzu režīma atvieglošanas iespējām, kā arī abu valstu parlamentāro sadarbību. Tikšanās nobeigumā G.Daudze vēstniekam nodeva ielūgumu Kazahstānas parlamenta Pārstāvju palātas priekšsēdētājam Urālam Mukhamejanovam apmeklēt Latviju.

Kazahstānas vēstnieks Saeimā tikās arī ar Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Andri Bērziņu. Puses pārrunāja Latvijas un Kazahstānas ekonomiskos un parlamentāros kontaktus, kā arī ES politiku Centrālajā Āzijā. Kā sarunā uzsvēra A.Bērziņš, aktīva sadarbība ar Kazahstānu, īpaši enerģētikas jautājumos, ir stratēģiski nozīmīga visai ES.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!