• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Aicinot uz Latvijas pozīciju izstrādi par ES stratēģiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.08.2009., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196258

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 18.augustā

Vēl šajā numurā

19.08.2009., Nr. 131

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Aicinot uz Latvijas pozīciju izstrādi par ES stratēģiju


 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) aicina nevalstisko organizāciju pārstāvjus iesaistīties Latvijas pozīciju izstrādē par Eiropas Savienības (ES) ilgtspējīgas attīstības stratēģijas pārskatīšanu 2009.gadā un teritoriālās kohēzijas aktualizēšanu.

Jaunākās tendences liecina par pieaugošo ilgtspējīgas attīstības nozīmīgumu ES politiku veidošanas jomā, tomēr Eiropas Komisija (EK) uzskata, ka trīs gadus pēc Eiropas Savienības Ilgtspējīgas attīstības stratēģijas īstenošanas sākšanas ir pienācis laiks apsvērt, kā šo stratēģiju varētu turpināt nākotnē.

EK izstrādātais paziņojums “Ilgtspējīgas attīstības integrēšana ES politikas jomās – ES ilgtspējīgas attīstības stratēģijas pārskatīšana 2009.gadā” raksturo politisko progresu stratēģijas īstenošanā. Paziņojumā akcentēti stratēģijas galvenie uzdevumi un tēmas, kuras jāizvērtē, lai veicinātu ilgtspējīgu attīstību.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija ir atbildīga par Latvijas pozīcijas sagatavošanu EK izstrādātajam paziņojumam par ES Ilgtspējīgas attīstības stratēģijas pārskatīšanu 2009.gadā. Lai izstrādātu nacionālo pozīciju, tiks izveidota darba grupa, kurā aicināti iesaistīties nevalstisko organizāciju, nozaru ministriju, plānošanas reģionu un sociālo partneru pārstāvji.

Tāpat nevalstisko organizāciju pārstāvji aicināti iesaistīties darba grupā, lai aktualizētu Eiropas Savienības teritoriālās kohēzijas iekļaušanu Kohēzijas politikā pēc 2013.gada.

Lisabonas līgums nosaka, ka vispārējas harmoniskas attīstības veicināšanai ir jāizstrādā un jāveicina ne tikai ekonomiskā un sociālā, bet arī teritoriālā kohēzija. RAPLM šā gada sākumā izstrādāja un Ministru kabinetā apstiprināja Latvijas nacionālo pozīciju par Zaļo grāmatu “Teritoriālā kohēzija: teritoriālās daudzveidības priekšrocību izmantošana”.

Ņemot vērā, ka ES līmenī diskusijas par teritoriālo kohēziju turpinās, jāaktualizē Latvijas nacionālā pozīcija.

Ministrija aicina visus interesentus pieteikties dalībai nacionālo pozīciju izstrādē un aktualizācijā. Sīkāku informāciju var atrast ministrijas mājaslapā www.raplm.gov.lv sadaļā “Sabiedrības līdzdalība”.

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!