• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nosacījumiem Latvijas Republikas pilsoņiem, kas ieceļo Šengenas līguma dalībvalstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.06.1999., Nr. 179/180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19625

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai informācijas lauks ne sabiedrības šķēlējs, bet vienotājs

Vēl šajā numurā

02.06.1999., Nr. 179/180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nosacījumiem Latvijas Republikas pilsoņiem, kas ieceļo Šengenas līguma dalībvalstīs

Austrijā

LR pilsonim uz robežas var uzdot jautājumus par ieceļošanas mērķi un naudas līdzekļiem, kam jābūt pietiekamiem, lai uzturētos Austrijā. Vajadzīgs dokuments, kas apliecina, ka ir veselības apdrošināšana, kas derīga paredzētajā uzturēšanās laikā Austrijā.

Beļģija*,

LR pilsonim šķērsojot Beļģijas robežu, var pieprasīt uzrādīt 1500 Beļģijas frankusvienai dienai, ja ielūdzējs ir privātpersona, — 2000 BEF vienai dienai, ja persona apmetas viesnīcā, biļeti atpakaļceļam vai naudu tās iegādei.

Grieķija,

LR pilsonim šķērsojot Grieķijas robežu, var pieprasīt uzrādīt pietiekamu daudzumu līdzekļu, kas ir 50000 drahmu vienai dienai, kā arī biļeti atpakaļceļam pēc uzturēšanās Grieķijā.

Francija,

LR pilsonim šķērsojot Francijas robežu, var pieprasīt uzrādīt apstiprinājumu par uzturēšanās apstākļiem Francijā, kā arī garantiju par atgriešanos mītnes zemē. Jābūt uzaicinājumam no Francijas fiziskas vai juridiskas personas. Tūristam, ja paredzēts uzturēties viesnīcā, vajadzīgi pietiekami naudas līdzekļi, lai segtu uzturēšanās izdevumus (skaidra nauda, kredītkartes, ceļojuma čeki). Nepieciešamā naudas summa ir 300 Francijas franku vienai dienai.

Nīderlande*

Portugāle

, LR pilsonim šķērsojot Portugāles robežu, var pieprasīt uzrādīt 5000 eskudo vienai dienai, kā arī 15000 eskudo kopā. Lai pierādītu līdzekļu esamību, uzrādīšanai derīga skaidra nauda, kredītkartes, ceļojuma čeki. Šī minētā summa nav nepieciešama un nav jāuzrāda: ja ir ielūgums, kurā teikts, ka ielūdzējs sedz visus izdevumus, kas saistīti ar personas uzturēšanos valstī; ja ir viesnīcas rezervācija un atpakaļbiļete.

Spānija,

LR pilsonim šķērsojot Spānijas robežu, var pieprasīt uzrādīt iztikas līdzekļu esamību pēc aprēķina 5000 pesetu (apmēram 35 dolāri) dienā, bet ne mazāk kā 50 000 pesetaukopā. Aizliegts doties uz Spāniju bez vīzas, lai strādātu, tāpēc, ieceļojot Spānijā, dokumentārā veidā jāpierāda ieceļošanas mērķis. LR pilsoņiem, kas dodas strādāt vai studēt un vēlas uzturēties Spānijā ilgāk par 90 dienām, vīza jāpieprasa Spānijas vēstniecībā Stokholmā. Nepilsoņi un citu valstu pilsoņi tūrisma vīzas var turpināt saņemt Vācijas vēstniecībā Rīgā.

Vācijā

LR pilsoņiem nepieciešama pase, kas derīga vismaz trīs mēnešus ilgāk par paredzēto uzturēšanās laiku Vācijā, vajadzīgs dokuments, kas apliecina, ka ir veselības apdrošināšana, kas derīga paredzētajā uzturēšanās laikā Vācijā, pietiekami finansu līdzekļi (skaidra nauda, kredītkartes, ceļojuma čeki) ne mazāk kā 50 vācu markas vienai dienai. Ceļotājiem jābūt gataviem atbildēt uz robežsargu jautājumiem par ieceļošanas mērķi, šaubu gadījumā var pieprasīt uzrādīt attiecīgus dokumentus: privātu (tūrisma) braucienu gadījumos nepieciešama ielūguma vēstule vai apliecinājums par vietu rezervēšanu naktsmītnēs (viesnīcas, kempingi u. tml.), kā arī atpakaļceļa biļetes, lietišķu braucienu gadījumos nepieciešami dokumenti, kas apliecina brauciena mērķi (uzaicinājuma vēstule, ieejas kartes kongresos vai gadatirgos), kā arī atpakaļceļa biļetes.

Itālijā

LR pilsonim uz robežas var tikt uzdoti jautājumi par ieceļošanas mērķi un naudas līdzekļiem, kam jābūt pietiekamiem, lai uzturētos Itālijā un atgrieztos Latvijā.

------------------------

* — pagaidām nav bezvīzu režīma

Latvijas Republikas Ārlietu ministrija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!