• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par veselības aprūpes izdevumu detalizētu ainu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.08.2009., Nr. 128 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196043

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ASV valsts sekretāres palīga vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

13.08.2009., Nr. 128

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par veselības aprūpes izdevumu detalizētu ainu


 

Lai izvērtētu veselības aprūpei pieejamos un nepieciešamos finanšu resursus, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis 12.augustā nosūtījis veselības ministrei Baibai Rozentālei trīs rezolūcijas, kurās lūgts sniegt detalizētu un strukturētu informāciju par veselības aprūpes budžeta programmām, par plānotajiem neatliekamās medicīniskās palīdzības transporta iepirkumiem, kā arī par valsts kapitālsabiedrību, kas sniedz ārstniecības pakalpojumus, un tekošo kontu stāvokli.

Līdz 2009.gada 14.augustam premjers lūdz iesniegt informāciju par plānoto neatliekamās medicīniskās palīdzības transportlīdzekļu un operatīvās medicīniskās palīdzības transportlīdzekļu iecerētājiem iepirkumiem, par transporta līdzekļu iepirkumu laika plānojumu, iepirkuma metodi, iepirkumu nolikuma projektu, komersantu līdz šim izteiktajiem piedāvājumiem un nomas tirgus izpētes informāciju.

Papildus rezolūcijā lūgts informēt par šābrīža neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošinājumu ar transportlīdzekļiem un jau veiktajiem iepirkumiem 2009.gadā, norādot neatliekamās medicīniskās palīdzības transportlīdzekļu stāvokli, aprīkojuma atbilstību standartiem un papildu izmaksām, kas nepieciešamas, lai nodrošinātu neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanu un pamatotu nepieciešamību organizēt jaunu iepirkumu.

Otrajā rezolūcijā veselības ministrei līdz 2009.gada 18.augustam lūgts iesniegt informāciju par valsts kapitālsabiedrību, kas sniedz ārstniecības pakalpojumus, tekošo kontu stāvokli, finanšu līdzekļu atlikumiem, uzkrātām parādsaistībām un noslēgtajiem valsts galvojumiem.

Papildus jānorāda informācija par iepriekš minēto institūciju iecerēto darbību iepirkumu jomā, atšifrējot 2009.gadā plānotos iepirkumus, sadalot to apjomu pa mēnešiem, un norādot pieejamos līdzekļus šādu iepirkumu veikšanai.

Bet līdz 2009.gada 21.augustam premjers lūdz iesniegt strukturētu informāciju par aktuālajām Veselības ministrijas resora administrēto valsts budžeta programmu un apakšprogrammu finanšu plāniem un finanšu tāmēm 2009.gadam, kas iesniegtas un apstiprinātās Valsts kasē, kā arī informēt par medicīnas pakalpojumu pašizmaksas noteikšanas komponentēm un to struktūru, norādot saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem faktisko komponenšu izmaksu un to atšķirības starp dažādiem pakalpojuma sniedzējiem attiecīgajā ārstniecības iestāžu grupā.

 

Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!