• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2009. gada 4. augusta noteikumi Nr. 873 "Noteikumi par kārtību, kādā Valsts probācijas dienests līdzfinansē probācijas klientiem paredzētos sociālās rehabilitācijas pakalpojumus uzraudzības ietvaros, un līdzfinansējuma apmēru". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.08.2009., Nr. 128 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196032-noteikumi-par-kartibu-kada-valsts-probacijas-dienests-lidzfinanse-probacijas-klientiem-paredzetos-socialas-rehabilitacijas-paka...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.876

Par Latvijas Republikas valdības un Azerbaidžānas Republikas valdības līgumu par sadarbību jaunatnes un sporta jomā

Vēl šajā numurā

13.08.2009., Nr. 128

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 873

Pieņemts: 04.08.2009.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.873

Rīgā 2009.gada 4.augustā (prot. Nr.51 64.§)
Noteikumi par kārtību, kādā Valsts probācijas dienests līdzfinansē probācijas klientiem paredzētos sociālās rehabilitācijas pakalpojumus uzraudzības ietvaros, un līdzfinansējuma apmēru
Izdoti saskaņā ar Valsts probācijas dienesta likuma 10.panta trešo daļu
1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Valsts probācijas dienests (turpmāk – dienests) līdzfinansē probācijas klientiem paredzētos sociālās rehabilitācijas pakalpojumus uzraudzības ietvaros, un līdzfinansējuma apmēru.
2. Dienests līdzfinansē sociālās rehabilitācijas institūcijas (turpmāk – institūcija) izdevumus, kas saistīti ar probācijas klienta integrāciju sabiedrībā.
3. Dienests slēdz līgumu ar institūciju par līdzfinansējuma piešķiršanu. Līgumā norāda mēneša maksājumu par vienu klientu un citus nosacījumus, kas skar pakalpojumu saturu.
4. Norēķinu un pārskata periods ir viens mēnesis. Dienests norēķinu ar institūciju veic pēc pārskata saņemšanas. Pārskatā norāda šādu informāciju par probācijas klientu, kas saņēmis institūcijas pakalpojumus:

4.1. vārds, uzvārds;

4.2. dzimšanas gads;

4.3. pēdējā deklarētā dzīvesvieta;

4.4. ieslodzījumā pavadītais laiks;

4.5. datums, kad probācijas klients iestājies institūcijā, izstājies vai atskaitīts no institūcijas;

4.6. dienesta teritoriālās struktūrvienības nosaukums, kura probācijas klientu nosūtījusi uz institūciju;

4.7. probācijas klienta līdzfinansējuma daļa.
5. Pārskatam pievieno rēķinu, finanšu pārskatu par budžeta tāmes izpildi, personāla darba laika uzskaites tabulu, pārskatu par probācijas klienta līdzdalību programmā, probācijas klienta līdzfinansējumu apliecinošā dokumenta kopiju un citus dokumentus, kas noteikti dienesta un institūcijas noslēgtajā līgumā.
6. Probācijas klienta uzturēšanas izdevumus institūcijā veido šādas izmaksas:

6.1. probācijas klienta ēdināšanas izmaksas (neieskaitot ēdnīcas personāla atalgojumu);

6.2. izdevumi par personīgās higiēnas precēm un telpu uzkopšanas līdzekļiem;

6.3. klientu sociālās uzvedības korekcijas un sociālās rehabilitācijas pakal­pojumu izmaksas, tai skaitā pašaprūpes prasmju apguve (programmas administrē­šanā un īstenošanā iesaistītā personāla izmaksas);

6.4. mērķgrupas (klientu) nodrošināšanas izmaksas (samaksa par komunā­lajiem pakalpojumiem – gāzi, apkuri, ūdensapgādi, elektrību).
7. Dienests pilnā apmērā sedz šo noteikumu 6.3.apakšpunktā minētās izmaksas.
8. Pirmos trīs mēnešus pēc probācijas klienta iestāšanās institūcijā dienests pilnā apmērā sedz šo noteikumu 6.1., 6.2. un 6.4.apakšpunktā minētās izmaksas.
9. Ja probācijas klients uzturas institūcijā ilgāk par trim mēnešiem, dienests līdzfinansē šo noteikumu 6.1., 6.2. un 6.4.apakšpunktā minētās izmaksas šādā apmērā:

9.1. 75 % apmērā no līgumā noteiktā mēneša maksājuma – par ceturto, piekto un sesto mēnesi;

9.2. 50 % apmērā no līgumā noteiktā mēneša maksājuma – par septīto, astoto un devīto mēnesi;

9.3. 25 % apmērā no līgumā noteiktā mēneša maksājuma – par desmito, vienpadsmito un divpadsmito mēnesi.
10. Ja probācijas klients uzturas institūcijā ilgāk par trim mēnešiem, bet ne ilgāk par gadu, dienests sedz pilnā apmērā šo noteikumu 6.1., 6.2. un 6.4.apakšpunktā minētos izdevumus šādos gadījumos:

10.1. ja probācijas klients nav nodarbināts, jo institūcija nevar piedāvāt nodarbinātības iespējas;

10.2. ja probācijas klients nav nodarbināts veselības stāvokļa dēļ;

10.3. ja probācijas klients sekmīgi apmeklē mācību (arodapmācības) iestādi un mācību process liedz būt nodarbi­nātam;

10.4. pēc dienesta teritoriālās struktūrvienības vadītāja pamatota lēmuma, ja dienesta teritoriālās struktūrvienības amatpersonas konstatējušas, ka probācijas klientam ir izveidojušies apstākļi, kas būtiski kavē probācijas klienta spēju līdzfinansēt institūcijas pakalpojumus.
11. Ja probācijas klients uzturas institūcijā ilgāk par gadu, dienests nesedz probācijas klienta uzturēšanas izdevumus, sākot ar trīspadsmito mēnesi pēc probācijas klienta iestāšanās institūcijā.
12. Dienests maksājumu (līdzfinansējumu) veic saskaņā ar līgumu, kas noslēgts ar institūciju, kā arī ņemot vērā šo noteikumu 6., 8., 9. un 11.punktu.
13. Ja probācijas klients institūcijā uzturējies nepilnu mēnesi, dienests līdzfinansējumu aprēķina proporcionāli dienu skaitam, kurās attiecīgajā mēnesī probācijas klients uzturējies institūcijā.
14. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2008.gada 3.marta noteikumus Nr.146 “Kārtība, kādā Valsts probācijas dienests līdzfinansē probā­cijas klientiem paredzētos sociālās rehabilitācijas pakalpojumus postpenitenciārās palīdzības un uzraudzības ietvaros, un līdzfinansējuma apmērs” (Latvijas Vēstnesis, 2008, 37.nr.).
15. Noteikumi piemērojami ar 2009.gada 1.augustu.
Ministru prezidenta vietā – finanšu ministrs E.Repše

Tieslietu ministrs M.Segliņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!