• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ēģiptes vēstnieka atvadu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.08.2009., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195859

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par līgumu ar Igauniju naftas produktu rezervju uzglabāšanā

Vēl šajā numurā

07.08.2009., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ēģiptes vēstnieka atvadu vizīti Saeimā


 

Saeimas deputātu grupas “Eiropas parlamentārieši Āfrikai” priekšsēdētāja Ingrīda Circene 4.augustā tikās ar Ēģiptes Arābu Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Samahu Mohamadu Sotuhi, kurš Saeimā bija ieradies atvadu vizītē.

I.Circene pateicās vēstniekam par viņa ieguldījumu Latvijas un Ēģiptes divpusējo attiecību stiprināšanā. Pēdējo gadu laikā abu valstu attiecības kļuvušas intensīvākas – ir notikušas regulāras abu valstu amatpersonu tikšanās un šogad arī atklāta Latvijas vēstniecība Ēģiptē.

Latvijai ar Ēģipti izveidojusies aktīva sadarbība ekonomikā, kā arī izglītībā un kultūrā, tostarp arheoloģijā. Īpaši aktīva un nozīmīga ir abu valstu sadarbība tūrisma jomā, jo Ēģipte ir viens no iecienītākajiem Latvijas iedzīvotāju tūrisma galamērķiem, uzsvēra I.Circene. Tikšanās laikā pārrunāti arī abu valstu parlamentārie kontakti. Lai arī šobrīd Saeimā nedarbojas deputātu grupa sadarbībai ar Ēģiptes parlamentu, kontakti ar Āfrikas valstu parlamentāriešiem tiek uzturēti ar starptautiskās deputātu grupas “Eiropas parlamentārieši Āfrikai” starpniecību, norādīja I.Circene. Puses bija vienisprātis, ka deputātu sadarbības grupu izveide abu valstu parlamentos būtu vēl viens pozitīvs solis Latvijas un Ēģiptes divpusējo attiecību stiprināšanai.

Sarunas gaitā tika skarta arī Latvijas un Ēģiptes sadarbība dažādās starptautiskās institūcijās, piemēram, ANO un UNESCO, kā arī pārrunāta situācija Tuvo Austrumu miera procesā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!