• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par līgumu ar Igauniju naftas produktu rezervju uzglabāšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.08.2009., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195855

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar Japānu ekonomikā un tūrismā

Vēl šajā numurā

07.08.2009., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par līgumu ar Igauniju naftas produktu rezervju uzglabāšanā


 

Ekonomikas ministrs Artis Kampars un Igaunijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Jāks Jērīts 6.augustā parakstīja līgumu par savstarpēju jēlnaftas un naftas produktu rezervju uzglabāšanu.

Minētā līguma parakstīšana nodrošinās Latvijas valstij un uzņēmumiem iespēju uzglabāt jēlnaftas un naftas produktu rezerves Igaunijā, kas palielina konkurenci naftas produktu uzglabāšanas pakalpojuma sniedzēju vidū un līdz ar to ekonomisko izdevīgumu Latvijas valstij un uzņēmumiem.

Normatīvais akts tika izstrādāts saskaņā ar 2006.gada 24.jūlija Padomes Direktīvu 2006/67/EK, ar ko dalībvalstīm uzliek par pienākumu uzturēt jēlnaftas un naftas produktu obligātās rezerves. Minētā direktīva paredz iespēju dalībvalstīm uzglabāt obligātās naftas produktu rezerves citā Eiropas Savienības dalībvalstī.

Latvijai šāds līgums jau ir noslēgts ar Lietuvu. Līdzīgus līgumus vēl paredzēts noslēgt ar Zviedriju, Nīderlandi, Somiju un Dāniju.

 

Sandris Sabajevs, ekonomikas ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!