• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas armijas kaprālis Dāvis Baltābols. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.08.2009., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195856

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Pasts: Par nozares finanšu situāciju un turpmāko attīstību

Vēl šajā numurā

07.08.2009., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas armijas kaprālis Dāvis Baltābols


 

05.JPG (10938 bytes)
Foto: Aizsardzības ministrija

5.augusta pēcpusdienā Koblencas militārajā hospitālī Vācijā miris kaprālis Dāvis Baltābols, kurš pildīja dienesta pienākumus Afganistānā NATO vadīto Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF) Latvijas kontingenta sastāvā.

Afganistānā 25.jūlijā Latvijas kontingenta vienība patrulēšanas laikā sastapās ar nemierniekiem un izraisījās apšaude. Tās laikā kaprālim D.Baltābolam pasliktinājās veselības stāvoklis, un viņš tika evakuēts uz lauka kara hospitāli, lai sniegtu neatliekamo medicīnisko palīdzību. 26.jūlijā karavīru nogādāja Vācijas bruņoto spēku hospitālī Vācijā, Koblencā.

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) ir informējuši mirušā karavīra piederīgos. Aizsardzības ministrs Imants Lieģis un NBS komandieris ģenerālmajors Juris Maklakovs izsaka visdziļāko līdzjūtību kaprāļa D.Baltābola ģimenei.

NBS Kapelānu un psihologu dienesta speciālisti ir sazinājušies ar karavīra piederīgajiem, lai sniegtu morālo un psiholoģisko atbalstu.

1979.gadā Limbažos dzimušais kaprālis D.Baltābols NBS dienēja no 2003.gada. Viņš starptautiskajā operācijā piedalījās otro reizi un par godprātīgu dienestu 2005.gadā saņēmis NBS piemiņas medaļu “Par piedalīšanos starptautiskajās operācijās”, kā arī vairākus citus apbalvojumus.  

NBS komandiera štāba Preses daļa

 

Valsts prezidents Valdis Zatlers:

Gatavība ziedot savu dzīvību valsts drošības un nākotnes vārdā ir ļoti grūts un godpilns karavīra ceļš. Dāvis Baltābols kā īstens karavīrs un profesionālis godprātīgi piedalījās ārvalstu militārajās misijās, rūpējoties par cilvēku drošību un nesot Latvijas vārdu pasaulē. Mēs noliecam galvu par viņa varonību un vienmēr leposimies ar viņa dzimtenes mīlestību.

 

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis:

Skumju brīdī esmu kopā ar Latvijas Nacionālo bruņoto spēku kaprāļa Dāvja Baltābola ģimeni un tuviniekiem, viņu pāragri zaudējot. Ikviena krietna karavīra dzīvībai ir visaugstākā vērtība arī mūsu valsts bruņotajos spēkos. Tādēļ katrs šāds zaudējums tieši atbalsojas arī Latvijas armijas rindās, jo karavīrs ir ne tikai profesija, bet vispirms tas ir aicinājums.

 

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis,
NBS komandiera p.i. pulkvedis Juris Zeibārts:

Šajā tik smagajā brīdī mēs kopīgi skumstam un sērojam par Dāvja Baltābola pāragro aiziešanu. Būs nepieciešams laiks, lai samierinātos ar skaudro patiesību, ka dzīvību ir zaudējis mums tuvs cilvēks, kuram bija vēl tik daudz sapņu un ieceru, vēl tik daudz paveicama. Dāvja Baltābola piemiņu mēs visi glabāsim dziļi savās sirdīs. Viņš godam veica savu karavīra pienākumu, un viņa dienests bija darbs Latvijas labā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!