• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izmaiņām Valsts ieņēmumu dienesta struktūrā un veicamajiem pasākumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.08.2009., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195793

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

06.08.2009., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izmaiņām Valsts ieņēmumu dienesta struktūrā un veicamajiem pasākumiem


 

5.augustā finanšu ministrs Einars Repše parakstījis rīkojumu par izmaiņām VID struktūrā un veicamajiem pasākumiem. Rīkojumā uzdots izstrādāt VID reglamentu atbilstoši VID struktūrshēmai (skat. – 71.lpp.) un to iesniegt līdz 10.augustam finanšu ministram saskaņošanai. “Ņemot vērā ekonomisko situāciju, kad jāsamazina pārmērīgi tēriņi un funkciju dublēšanās valsts pārvaldē, svarīgi nodrošināt efektīvu VID funkciju izpildi, lai reformu rezultātā VID strādātu pilnu darba laiku – piecas darba dienas nedēļā un nodrošinātu pilnvērtīgu nodokļu iekasēšanu,” uzsvēra finanšu ministrs E.Repše.

Saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likumu finanšu ministram ir tiesības dot rīkojumu par viņa ministrijai pakļautas iestādes reorganizāciju. Tāpat atbilstoši šim likumam iestādes uzbūvi nosaka iestādes reglamentā, ko izdod iestādes vadītājs, tā projektu saskaņojot ar Ministru kabineta locekli, ja iestāde viņam padota tieši.

Saskaņā ar FM piedāvātajiem grozījumiem Valsts ieņēmumu dienesta (VID) nolikumā VID ģenerāldirektoram paredzēti divi vietnieki pašreizējo četru vietā. Ģenerāldirektoram būs tieši pakļautas septiņas VID struktūrvienības: Finanšu pārvalde, Juridiskā pārvalde, Slepenības režīma nodrošināšanas daļa, Resursu un vadības lietu pārvalde, Starptautisko attiecību un komunikāciju daļa, Finanšu un muitas kriminālpārvalde un Iekšējā audita pārvalde.

Vietniekam nodokļu jomā būs pakļautas piecas VID struktūrvienības: Galvenā nodokļu pārvalde, Nodokļu maksātāju konsultēšanas pārvalde, Lielo nodokļu maksātāju pārvalde, Nodokļu auditu pārvalde un Akcīzes preču pārvalde. Savukārt vietniekam muitas jomā būs pakļautas divas VID struktūrvienības: Galvenā muitas pārvalde un Muitas auditu pārvalde. Tādējādi struktūrvienību skaits tiek samazināts divas reizes no pašreizējām 23 uz 14.

 “Valsts ieņēmumu administrēšanas organizāciju struktūras veidošanas un uzturēšanas prakse visā pasaulē liecina, ka viens no efektīvākajiem risinājumiem organizācijas stila un augstas pakalpojumu kvalitātes standartizēšanā un izmaksu samazināšanā ir procesu vadības centralizācija, veidojot viena līmeņa organizāciju,” norādīja ministrs.

Saskaņā ar 2009.gada budžeta grozījumiem VID budžets jau ir samazināts – atlīdzībai 31,64% apmērā, savukārt precēm un pakalpojumiem – 44,11% apmērā.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

00.JPG (72008 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!