• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Cicerona cilvēkiem, kas "pat klusējot runā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.08.2009., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195792

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izmaiņām Valsts ieņēmumu dienesta struktūrā un veicamajiem pasākumiem

Vēl šajā numurā

06.08.2009., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Cicerona cilvēkiem, kas “pat klusējot runā”

 

CICERONS1.JPG (18266 bytes)
Vakar Latvijas Zinātņu akadēmijā Cicerona balvu pasniegšanas ceremonijā: balvas saņēmējs Eiropas Savienības enerģētikas komisārs Andris Piebalgs (centrā), LZA prezidents Juris Ekmanis (attēlā pa labi) un Cicerona balvas žūrijas atbildīgais sekretārs Miervaldis Mozers (attēlā pa kreisi)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Vakar, 5.augustā, Latvijas Zinātņu akadēmijas Prezidentu zālē, apliecinot augstu sabiedrības cieņu, virknei ievērojamu Latvijas cilvēku tika pasniegtas Cicerona balvas un Cicerona goda diplomi.

Ideja pirms 10 gadiem dzimusi Latvijas Universitātes Komunikācijas studiju nodaļā, lai, kā atgādināja Žūrijas komisijas priekšsēdētājs akadēmiķis Jānis Stradiņš, Latvijā veicinātu Cicerona principus “par labu, pareizu valsts pārvaldi, par pilsoņu saskaņu un augstu ētiku, kas sapratīs, ka valsts ir visas sabiedrības lieta (res publica)”.

Šogad Cicerona balvu saņēma Eiropas Savienības enerģētikas komisārs Andris Piebalgs – par izcilu argumentācijas prasmi starptautiskās diskusijās un Latvijas Zinātņu akadēmijas Senāta priekšsēdētājs Jānis Stradiņš – par tautas pašapziņas celšanu.

Savukārt Cicerona goda diplomus saņēma: Vītolu fonda cilvēki – par projekta “Likteņdārzs” un izglītības atbalstu; Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs – par spēju vienot cilvēkus; Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane un Valsts prezidenta kancelejas direktors Edgars Rinkēvičs – par ieguldījumu Latvijas Republikas 90.gadadienas atzīmēšanā; TV seriāla “Atgriešanās Eiropā” veidotāji – Ēriks Niedra, Sandris Metuzāls un Maija Birzniece.

Cicerona balvas žūrijas atbildīgais sekretārs, mediju speciālists, augstskolas docents Miervaldis Mozers, pēc kura scenārija un kura vadībā notika apbalvojumu pasniegšanas ceremonija, nolasīja apsveikuma vārdus, ko atsūtījis: 

Eiropas Komisijas priekšsēdētājs ŽOZĒ MANUELS BARROZU:

Esmu ļoti lepns, ka pirmo reizi Eiropas komisāram ir piešķirta Cicerona balva. Es to uzskatu par acīmredzamu atzīšanu gan tam, ka Latvija ir veiksmīgi iekļāvusies ES un ka latvieši ir paveikuši lielu darbu, gan īpaši komisāra Piebalga nopelniem Eiropas veidošanā.

Eiropas Parlamenta prezidents JEŽIJS BUZEKS:

Esmu patiesi iepriecināts, ka mans labs draugs Eiropas komisārs Andris Piebalgs saņem prestižo Cicerona balvu. Īpaši patīkami ir tas, ka pirmo reizi šo balvu saņem personība no kādas Eiropas Savienības institūcijas. Pēdējos gados esmu lieliski un cieši sadarbojies ar Piebalga kungu, jo mēs esam strādājuši pie līdzīgiem jautājumiem Eiropas Komisijā un Eiropas Parlamentā.

Latvijas Ministru prezidents VALDIS DOMBROVSKIS:

Esmu patiesi gandarīts, ka Latvijas Zinātņu akadēmijas žūrija šogad īpaši izcēlusi A.Piebalga ieguldījumu Eiropas un starptautiskās politikas jomā. A.Piebalgs Eiropas komisāra amatā ir bijis enerģisks un iniciatīvas pilns meklēt risinājumus sarežģītās situācijās un virzīt uz priekšu tādas liela apjoma Eiropas Savienības iniciatīvas kā klimata un enerģētikas pakete. Komisārs arī veicinājis atbalstu Baltijas vienotā enerģētikas tirgus izveidei un finansējuma piešķiršanai šim mērķim. A.Piebalga izcilās zināšanas, pārliecība un argumentācijas spējas ir veicinājušas vienota skatījuma attīstību Eiropas līmenī un konkrētu reformu ieviešanu, kas ir nozīmīgas ikvienam Eiropas Savienības iedzīvotājam.

Apbalvotos izjusti godināja un ar šodienu saistītās pārdomās dalījās LZA prezidents Juris Ekmanis, Valsts eksprezidents Guntis Ulmanis, “Latvijas mobilā telefona” prezidents Juris Binde, LZA goda loceklis Jānis Peters un citi, savu sveicienu bija atsūtījis 2004.gada Cicerona balvas laureāts, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, ar ziediem nāca daudzi.

Šogad netika piešķirta Cicerona antibalva – Mērfija balva, ar ko “pagodina” cilvēkus vai institūcijas, kam, pretēji labiem nodomiem, rezultāts komunikācijā ar sabiedrību bijis ne tik labs. Akadēmiķa J.Stradiņa vārdiem runājot, “pelnījušas to būtu pārāk daudzas institūcijas Latvijā, ja ne vairums, jo diemžēl pašlaik dzīvojam Mērfija zīmē”.

Zaiga Kipere, LZA, “Latvijas Vēstneša” informācija

CIC3.JPG (31233 bytes)

2009.gada Cicerona balvu un Cicerona goda diplomu saņemšanas reizē Latvijas Zinātņu akadēmijā 5.augustā: (atsevišķajā attēlā) – Cicerona balvas žūrijas priekšsēdētājs, LZA Senāta priekšsēdētājs Jānis Stradiņš; (1.rindā no labās) – LZA prezidents Juris Ekmanis, Valsts prezidenta kancelejas direktors Edgars Rinkēvičs, Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane, Eiropas Savienības enerģētikas komisārs Andris Piebalgs ar kundzi; (2.rindā no labās) – Valsts eksprezidents Guntis Ulmanis, 2009.gada balvas laureāts Jānis Stradiņš, LZA goda loceklis Jānis Peters un citi
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!