• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par otrā maksājuma piešķiršanu Latvijai maksājumu bilances stabilizācijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.07.2009., Nr. 119 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195438

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

29.07.2009., Nr. 119

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par otrā maksājuma piešķiršanu Latvijai maksājumu bilances stabilizācijai


 

Eiropas Savienības prezidentūras un Eiropas Komisijas kopīgs paziņojums:

27.jūlijā ES pārskaitīja Latvijai 1,2 miljardus eiro, kas ir otrais maksājums saistībā ar šā gada janvārī Latvijai piešķirto palīdzību maksājumu bilances stabilizācijai. ES sagaida, ka Latvija izpildīs nosacījumus turpmāko maksājumu saņemšanai. Šie nosacījumi ir iestrādāti Saprašanās memorandā, kā arī papildinātajā Saprašanās memorandā, ko ES un Latvijas valsts iestādes parakstīja 13.jūlijā.

ES ir gandarīta par sasniegto attiecībā uz Nodomu vēstuli starp Starptautiskā valūtas fonda (SVF) ekspertiem un Latviju. Šie notikumi un pastāvīgais spēcīgais ES atbalsts, ko jūnijā uzsvēra arī Eiropadome, sniedz Latvijai finansiālu un politisku pārliecību, lai tā turpmākajos mēnešos un gados varētu veikt nepieciešamo budžeta un ekonomikas pielāgošanu un strukturālās reformas.

Latvijas valdībai 2009.gadā jāveic budžeta konsolidācijas pasākumi, kā plānots jūnijā pieņemtajos budžeta grozījumos, lai panāktu kopbudžeta deficītu zem 10% no IKP un vajadzības gadījumā nekavējoties īstenotu papildu pasākumus. Tai jāstrādā ātri un izlēmīgi, lai noteiktu tos papildu pasākumus, kas iekļaujami 2010.gada budžetā – vismaz 500 miljonu latu apjomā, lai 2010.gada budžetu pieņemtu ar ilgtspējīgiem pasākumiem konsolidācijas virzienā, t.i., ar budžeta deficītu, kas nepārsniedz 8,5% no IKP.

Visi šie pasākumi nepieciešami, lai vidējā termiņā sekmētu Latvijas iedzīvotāju nodarbinātību un ienākumus, nodrošinātu ilgtspējīgu izaugsmi un tautsaimniecības attīstību, risinātu problēmas ar ekonomikas nelīdzsvarotību, tai skaitā konkurētspēju, un panāktu ārējo maksājumu bilances stabilizāciju. Tādējādi būtu nodrošināta programmas dzīvotspēja un Latvijas spēja atdot kredītu starptautiskajiem aizdevējiem.

Paturot prātā šos mērķus, ES turpinās cieši sadarboties ar Latvijas valsts pārvaldi un SVF, lai nodrošinātu Latvijas ekonomikas reformu programmas sekmīgu ieviešanu un visu ar starptautisko Latvijas atbalsta programmu saistīto aizdevumu savlaicīgu atmaksāšanu.

 

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!