• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par sadarbību ar Kirovas apgabalu ekonomikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.07.2009., Nr. 119 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195437

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 28.jūlijā

Vēl šajā numurā

29.07.2009., Nr. 119

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par sadarbību ar Kirovas apgabalu ekonomikā


 

Ekonomikas ministrs Artis Kampars 28.jūlijā tikās ar Kirovas apgabala gubernatoru Ņikitu Beļihu, lai pārrunātu ekonomiskās sadarbības iespējas. Sarunu gaitā ministrs ar Ņ.Beļihu vienojās par sadarbības līgumu ar Kirovas apgabalu, kā arī par Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pieredzes pārņemšanu līdzīgas iestādes izveidē Kirovas apgabalā. Ņ.Beļihs tikšanās gaitā uzsvēra, ka viņš gubernatora amatā ir tikai nedaudz ilgāk par pusgadu, bet viņam ir ambiciozi mērķi, tostarp uzņēmējdarbības attīstīšanā.

Viens no Kirovas apgabala gubernatora Ņikitu Beļiha plāniem ir vēlme, ka uz Kirovas apgabala galvaspilsētu Kirovu savu maršrutu atvērtu Latvijas nacionālā aviolīnija “airBaltic”.

 “Kirovas apgabals varbūt nevar mēroties ar ģeogrāfiskām priekšrocībām kā Pleskavas apgabals vai ekonomiskām priekšrocībām kā Maskava un Sanktpēterburga, bet mūsu priekšrocība ir mūsu gatavība izaicinājumiem un mūsu atvērtība dažādiem sadarbības piedāvājumiem,” pauda Ņ.Belihs.

Šā iemesla dēļ Kirovas gubernators ir ieinteresēts LIAA pieredzes pārņemšanā, jo vēlas izveidot līdzīgu struktūru apgabalā. Tāpat Krievijas reģiona pārstāvis vēlējās uzzināt par Ekonomikas ministrijas līdzšinējo sadarbības pieredzi ar Krievijas apgabaliem – Ekonomikas ministrijai jau ir sadarbības līgums ar Vologdas apgabalu; vēl sagatavošanā ir sadarbības līgumu parakstīšana ar Baškortostānas Republiku, Jaroslavļas apgabalu, Pleskavas apgabalu, Ivanovas apgabalu.

Tāpat Ņ.Belihs informēja, ka tikšanās laikā ar zemkopības ministru vienojies par sadarbību kokrūpniecībā, piena pārstrādē un zivju tirgus izveidē.

Ekonomikas ministrs Artis Kampars tikšanās laikā atzina, ka Ekonomikas ministrija ir ieinteresēta sadarbības veidošanā ar Krievijas reģioniem, lai veicinātu ekonomisko sadarbību, kā arī uzņēmēju savstarpējo sadarbību. “Latvija un Krievija pašlaik atrodas līdzīgā situācijā, jo ir jārisina pasaules ekonomiskās krīzes radītās problēmas un jebkura sadarbības iespēja ir jāizmanto,” uzsvēra ministrs.

 

Sandris Sabajevs, ekonomikas ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!