• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: - Balkānu stabilitātes pakta forumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.07.1999., Nr. 243 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19535

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

30.07.1999., Nr. 243

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— Balkānu stabilitātes pakta forumā

Vakar, 29.jūlijā, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga no Helsinkiem caur Viļņu, kur prezidenti sagaidīja Lietuvas prezidents Valds Adamkus, izlidoja uz Sarajevu, lai piedalītos Stabilitātes pakta galotņu forumā. Pirms izlidošanas no Helsinkiem prezidentei bija īsa saruna ar Somijas prezidentu Marti Ahtisāri.

Pēc ierašanās Sarajevā Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga apmeklēja Ziemeļvalstu un Polijas brigādes Dānijas bataljona militāro bāzi "Valhalla". Dānijas bataljona vadība informēja prezidenti par uzdevumiem, kurus, nodrošinot mieru Bosnijā un Hercegovinā, veic bataljons un tajā ietilpstošie Latvijas karavīri. Bataljona vadība arī sniedza augstu novērtējumu Latvijas karavīriem.

Valsts prezidente katram Latvijas karavīram personīgi izteica pateicību par dienestu. Viņa uzsvēra, ka pildot savus dienesta pienākumus Bosnijā un Hercegovinā, Latvijas karavīri nes Latvijas vārdu pasaulē, pilnveido savas militārās iemaņas atbilstoši NATO valstu militārās kultūras līmenim.

Uzrunājot Latvijas karavīrus, V.Vīķe–Freiberga uzsvēra, ka, nodrošinot mieru Bosnijā, Latvijas karavīri stiprina arī savas valsts drošību.

Vakarā Valsts prezidente piedalījās vakariņās, kuras valstu vadītājiem rīkoja Bosnijas un Hercegovinas prezidentūra.

Šodien notiek Stabilitātes pakta foruma konference, kurā Latvija piedalās kā novērotājvalsts. Pēcpusdienā paredzēta Valsts prezidentes tikšanās ar Dānijas premjerministru, kurā tiks pārrunāti jautājumi saistībā ar Eiropas Savienības paplašināšanās procesu.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!