• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministre: Par centieniem uzlabot izglītības kvalitāti un efektivitāti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.07.2009., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195329

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atalgojuma samazinājumu kapitālsabiedrību valdēm

Vēl šajā numurā

28.07.2009., Nr. 118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministre: Par centieniem uzlabot izglītības kvalitāti un efektivitāti


 

24.jūlijā izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, tiekoties ar Eiropas Savienības (ES) nodarbinātības, sociālo lietu un vienlīdzīgu iespēju komisāru Vladimiru Špidlu, saņēma atbalstu Latvijas centieniem un darbam saistībā ar izglītības kvalitātes un efektivitātes uzlabošanu, tajā skaitā izmantojot Eiropas Sociālā fonda (ESF) iespējas. Sarunas gaitā šo mērķu sasniegšanā īpaši tika akcentēta kvalitatīvi un rezultatīvi strādājošo skolotāju loma.

Tikšanās notika pēc T.Koķes iniciatīvas, lai pārrunātu iespējas veicināt ESF līdzekļu izmantošanu izglītības kvalitātes un efektivitātes uzlabošanai, gan raugoties ilgtermiņā, gan ņemot vērā šobrīd notiekošos procesus.

Sarunā piedalījās arī Latvijas vēstnieks ES Normunds Popens un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra vietniece struktūrfondu jautājumos Lauma Sīka.

Ministre lielu uzmanību tikšanās gaitā ar komisāru veltīja tieši IZM sagatavotajai ESF aktivitātei “Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos”, kā mērķis ir veicināt pedagogu darba kvalitāti, konkurētspēju un pilnveidi izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos, tādējādi sekmējot arī izglītības kvalitātes un skolēnu mācību sasniegumu uzlabošanos. Šīs aktivitātes rezultātā 8000–10 000 pedagogiem plānots sniegt atbalstu kopumā 20 miljonus latu profesionālā darba kvalitātes, konkurētspējas un profesionālās un sektorālās mobilitātes veicināšanai izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos.

Kopumā komisārs atbalstīja IZM priekšlikumu un līdz šim veikto darbu, tostarp saistībā ar šo aktivitāti, vienlaikus īpaši akcentējot minētās aktivitātes lomu un ieguldījumu skolotāju profesionālajā izaugsmē, pilnveidē, konkurētspējas veicināšanā. Sarunas gaitā puses bija vienisprātis par nepieciešamību īpašu uzmanību veltīt skolotāju kompetences celšanai, iesaistes veicināšanai sava darba rezultātu izvērtēšanā, savstarpējai sadarbībai, piemēram, mācoties citam no cita, pieredzes bagātināšanai, kam ir tieša ietekme uz izglītības kvalitāti un skolēnu mācību sasniegumu dinamiku.

Sarunā ministre augstu novērtēja arī līdzšinējo Eiropas Sociālā fonda lomu izglītības nozarei, jo ar konkrētu mērķi – uzlabot izglītības kvalitāti un efektivitāti – Latvijā jau ieguldīti vairāki desmiti miljonu eiro ESF līdzekļu, piemēram, mācību satura pilnveidē, skolotāju tālākizglītībā, mūžizglītības pieejamības un attīstības veicināšanā u.c. jomās. Vienlaikus tiek turpināts darbs, lai sekmētu izglītībai un valsts attīstībai būtisku mērķu sasniegšanu arī nākotnē, tajā skaitā lai uzlabotu izglītības kvalitāti un pedagogu darba rezultātus, kā arī lai turpinātu īstenot strukturālās reformas un racionalizētu izglītībai piešķirto līdzekļu izmantošanu.

 

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!