• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrija: Par kuponu jeb vaučeru sistēmu bezdarbnieku apmācībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.07.2009., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195285

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 21.jūlijā

Vēl šajā numurā

24.07.2009., Nr. 117

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrija: Par kuponu jeb vaučeru sistēmu bezdarbnieku apmācībā

 

Labklājības ministrija (LM) ar Eiropas fondu atbalstu, sākot ar šā gada septembri, bezdarbnieku un darba meklētāju apmācībā ieviesīs jaunu, tā saucamo kuponu jeb vaučeru, sistēmu, tādējādi profesionālo apmācību padarot efektīvāku un klientam individuālāku.

Līdz ar to bezdarbniekiem ar jau iegūtu vai nepabeigtu augstāko izglītību tiks piedāvāta iespēja apgūt 1. un 2.līmeņa profesionālo augstāko izglītību, izmantojot kuponu.

Kupona maksimālā summa būs 1000 latu par vienu apgūstamo izglītības programmu. Apmācību laikā cilvēks varēs saņemt arī stipendiju 70 latu apmērā.

Pakalpojumu ar šā gada septembri piedāvās Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) sadarbībā ar izglītības iestādēm. Tiks izveidots izglītības iestāžu reģistrs, ar kurām NVA noslēgs sadarbības līgumu par apmācību kuponu sistēmas darbību. Ja gadījumā bezdarbnieks izvēlēsies skolu, kas nebūs NVA reģistrā, ar attiecīgo izglītības iestādi tiks slēgts atsevišķs sadarbības līgums.

Apmācību apmaksas kārtība būs noteikta sadarbības līgumā par apmācību kupona sistēmas pielietojumu. Šis NVA izsniegtais kupons tiks noformēts kā garantijas raksts, proti, kupons apliecinās, ka NVA izglītības iestādei veiks apmaksu par konkrētā bezdarbnieka apmācību.

Tāpat arī turpmāk bezdarbnieki varēs iesaistīties neformālās izglītības programmās, profesionālajā apmācībā, pārkvalifikācijā vai kvalifikācijas celšanas pasākumos, kā arī apmācībā pie darba devēja.

Kopumā bezdarbnieku un darba meklētāju apmācību programmu īstenošanai LM ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu četru gadu laikā plāno ieguldīt aptuveni 22 miljonus latu.

To paredz valdībā apstiprinātās izmaiņas bezdarbnieku un darba meklētāju apmācībā.

Galvenās nozares, kurās varētu būt nepieciešami apmācīti darbinieki, ir apstrādes rūpniecība, elektroenerģijas, gāzes un siltumapgāde, transports un uzglabāšana, informācijas un komunikāciju pakalpojumi, komunālās saimniecības un infrastruktūras apkalpošana, sociālā sfēra.

 

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!