• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par Parex bankas pārņemšanas līguma publiskošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.07.2009., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195282

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija: Par kuponu jeb vaučeru sistēmu bezdarbnieku apmācībā

Vēl šajā numurā

24.07.2009., Nr. 117

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par Parex bankas pārņemšanas līguma publiskošanu

 

Lai nodrošinātu iespēju publiskajā telpā sniegt objektīvu informāciju par a/s “Parex banka” pārņemšanu, 23.jūlijā Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis ir nosūtījis vēstuli bijušajiem Parex bankas akcionāriem V.Karginam un V.Krasovickim ar aicinājumu piekrist Parex bankas pārņemšanas līguma (Ieguldījuma līguma) publiskošanai.

Patlaban Parex bankas pārņemšanas līgums paredz, ka tā saturs ir stingri konfidenciāls, izņemot gadījumus, kad to nosaka likums, Latvijas Republikas valdības rīkojums vai jebkuri citi piemērojamie noteikumi. Lai nodrošinātu sabiedrību ar pilnīgu informāciju par Parex bankas pārņemšanu, FM uzskata, ka šo līgumu nepieciešams publiskot.

Jau iepriekš ziņots, ka 2008.gada 10.novembrī tika parakstīts līgums par Parex bankas akciju kontrolpaketes pārņemšanu, ar kuru 51% bankas akciju tika nodots valsts a/s “Latvijas Hipotēku un zemes banka” īpašumā.

Savukārt 2009.gada 2.decembrī tika panākta vienošanās grozīt līgumu, nosakot, ka bankas lielākie akcionāri valstij nodod visas viņu īpašumā esošās Parex bankas akcijas jeb 84,83% no bankas kapitāla.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!