• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Ar SVF ekspertiem apspriežot VID reorganizāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.07.2009., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195214

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministre: Ar Rīgas domes vadību apspriežot slimnīcu nākotni

Vēl šajā numurā

23.07.2009., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Ar SVF ekspertiem apspriežot VID reorganizāciju


 

Vakar, 22.jūlijā, Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) tehniskās palīdzības “Stratēģiskās prioritātes nodokļu administrēšanas jomā” misijas ietvaros finanšu ministrs Einars Repše ar misijas pārstāvjiem apsprieda sagatavoto Valsts ieņēmumu dienesta (VID) reorganizācijas plānu un guvis tam starptautisko ekspertu pozitīvas atsauksmes.

Tikšanas laikā abas puses apsprieda sagatavoto VID reorganizācijas plānu, kurā paredzēts, ka VID ģenerāldirektoram turpmāk būs tikai divi vietnieki, no kuriem viens būs atbildīgs par nodokļu jomu un vadīs Galveno nodokļu pārvaldi (GNP), bet otra atbildībā tiks nodota muitas joma un Galvenās muitas pārvaldes (GMP) vadīšana. SVF eksperti, atbalstot priekšlikumu, norādīja, ka šāds pārvaldības modelis ir ļoti izplatīts un veiksmīgi darbojas citās valstīs.

Vienlaikus tehniskās palīdzības misijas pārstāvji norādīja, ka VID reorganizācijas ietvaros īpaša uzmanība jāpievērš nodokļu iekasēšanas audita darbam, individuāli strādājot ar lielajiem nodokļu maksātājiem un tādējādi sekmējot nodokļu iekasēšanas procesa uzlabošanu. Paredzēts, ka nodokļu audita pārvaldes būs gan GNP, gan GMP.

Ņemot vērā pašreizējo situāciju valsts tautsaimniecībā, kad jāsamazina pārmērīgi tēriņi, kā arī jālikvidē dublējošās funkcijas valsts pārvaldē, izstrādātajā VID reorganizācijas plānā paredzēta Finanšu policijas un Muitas kriminālpārvaldes apvienošana. Apvienoto struktūru plānots nodot tiešā VID ģenerāldirektora pakļautībā, izslēdzot lieko vietnieka līmeni.

Diskusijas gaitā puses apmainījās ar viedokļiem par piedāvāto modeli. SVF eksperti uzsvēra, ka Finanšu policijas pārvaldes un Muitas kriminālpārvaldes apvienotais modelis pasaulē ir izplatīts, bet reorganizācijas procesā ir ļoti svarīgi saglabāt pārvalžu darba iestrādes un specifiku, kas raksturīgas katrai iestādei atsevišķi.

Plānots, ka sagatavotais Valsts ieņēmumu dienesta reorganizācijas plāns detalizēti tiks izskatīts nākamajā valdības koalīcijas padomes sēdē.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!