• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finansējuma samazinājumu slimnīcām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.07.2009., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195164

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kultūras ministrs: Par PVN likmes samazināšanu grāmatām

Vēl šajā numurā

22.07.2009., Nr. 115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finansējuma samazinājumu slimnīcām


 

Atsaucoties Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) vēstulē izteiktajām prasībām, kas adresētas valdībai un Veselības ministrijai, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis pilnībā atbalsta nepieciešamību pieprasīt publiskot Veselības ministrijas tēriņus un izskaidrot sabiedrībai, kādēļ veselības aprūpes jomas izdevumu samazinājums vissmagāk skāris tieši slimnīcas.

“Nav iespējams rast loģisku pamatojumu tam, kādēļ dažu slimnīcu finansējums samazināts pat līdz trijām reizēm situācijā, kad pēc pieņemtajiem budžeta grozījumiem veselības aprūpes finansējums iepretī pagājušajam gadam sarucis par aptuveni piekto daļu. Jo ātrāk būs skaidrība par esošo situāciju un nākotni, jo labāk gan pacientiem, gan mediķiem. Arī slimnīcām ir jāzina, kā pārplānot savu darbību un ar ko rēķināties,” atzīst Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Ministru prezidents 21.jūlijā parakstīja rezolūciju, veselības ministrei Baibai Rozentālei uzdodot izskaidrot slimnīcu finansējuma neproporcionālo samazinājumu un citus veselības aprūpes budžeta izdevumus, to skaitā iepriekšējo valdību laikā valdības garantēto kredītsaistību atmaksas apmērus un grafikus, kas arī ietekmē veselības aprūpes budžeta izdevumu daļu.

 

Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!