• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Papildu vienošanos ar Eiropas Kopienu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.07.2009., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195108

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sveicot Latvijas sportistus ar spožajiem panākumiem

Vēl šajā numurā

21.07.2009., Nr. 114

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Papildu vienošanos ar Eiropas Kopienu


 

Vakar, 20.jūlijā, Finanšu ministrijas mājaslapā publicēts Papildu saprašanās memorands ar Eiropas Kopienu par finanšu aizdevumu Latvijai un tā saņemšanas nosacījumiem.

Papildu vienošanās, kas starp Eiropas Kopienu un Latvijas valdību parakstīta 13.jūlijā, papildina ekonomikas politikas kritērijus katras nākamās aizdevuma daļas saņemšanai, kā arī pārskatu iesniegšanas noteikumus.

Saprašanās memorands ar Eiropas Kopienu tika parakstīts 2009.gada 28.janvārī. Kopš tā laika, būtiski pasliktinoties starptautiskās un valsts ekonomikas videi, bija nepieciešams papildināt sākotnējo Saprašanās memorandu, lai tajā iestrādātu nosacījumus, kas atbilstu reālajai Latvijas tautsaimniecības attīstībai un jaunākajām makroekonomiskajām prognozēm.

Pirmā Eiropas Kopienas aizdevuma daļa 1 miljarda eiro apmērā tika saņemta 2009.gada 25.februārī. Šā gada jūnijā Eiropas Komisija ir lēmusi arī par otrās aizdevuma daļas 1,2 miljardu eiro apmērā piešķiršanu Latvijai.

Memorands paredz, ka no 1,2 miljardus eiro (840 miljoni latu) lielā Eiropas Komisijas (EK) aizdevuma Latvijai 600 miljonus eiro (420 miljoni latu) paredzēts rezervēt iespējamam banku sektora atbalstam.

Tāpat 2010.gadā iestādēm jābūt gatavām veikt papildpasākumus, lai budžeta deficītu samazinātu vēl par 500 miljoniem latu.

Memorands arī paredz, ka pievienotās vērtības nodokļa likme palielināma no 21% līdz 23%, ja netiek rasts līdzvērtīgu pasākumu kopums.

Memorands nosaka, ka šā gada valsts budžeta deficīts nepārsniegs 10%, nākamgad – 8,5%, bet 2012.gadā – 6% no IKP.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departamenta un “LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!