• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sveicot Latvijas sportistus ar spožajiem panākumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.07.2009., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195107

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lūdzot atlikt jautājumu par dzīvokļa iegādi

Vēl šajā numurā

21.07.2009., Nr. 114

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sveicot Latvijas sportistus ar spožajiem panākumiem


 

Lai pateiktos par veiksmīgi organizēto Eiropas čempionātu basketbolā sievietēm trīs Latvijas pilsētās un Latvijas sieviešu basketbola izlases lielisko sniegumu, ceturtdien, 16.jūlijā, Valsts prezidents Valdis Zatlers tikās ar basketbola izlases pārstāvēm, Eiropas čempionāta basketbolā sievietēm organizatoriem, brīvprātīgajiem un atbalstītājiem.

“Pateicos jums par veiksmīgi organizētu pasākumu, kas bija īsti basketbola svētki visiem. Man bija liels gandarījums, ka Latvija spēj organizēt čempionātu ļoti labā kvalitātē, jo saņēmu ļoti daudz komplimentu no FIBA (Fédération Internationale de Basketball – Starptautiskā basketbola federācija) vadības gan par organizāciju, gan par Latvijas basketbola izlasi. Tas bija galvenais pierādījums, ka Latvija var un ka Latvijas basketbolistes var,” atzina Valsts prezidents. Viņš novēlēja jaunas uzvaras gan organizatoriem, gan sportistēm.

Čempionāta organizatori Valsts prezidentam simboliski pasniedza mapi ar atskaiti par čempionātu – spēļu un komandu statistiku, kā arī fotogrāfijām. Savukārt Latvijas izlases spēlētāja Gunta Baško dāvināja izlases basketbola kreklu ar uzrakstu “Zatlers” un pirmo numuru, norādot, ka Valdis Zatlers ir viņu līdzjutējs numur viens.

Basketbola izlases spēlētājas arī atstāja savus parakstus uz Valsts prezidenta basketbola bumbas, kuru viņš iecerējis dāvināt Latvijas Basketbola muzejam pēc tā izveidošanas. Valsts prezidents pauda pārliecību, ka šādam muzejam mūsu valstī ir jābūt, jo Latvija stāvēja pie FIBA izveidošanas šūpuļa un basketbolu Latvijā saprot un mīl.

 

Aizvadot sporta panākumiem bagātu nedēļas nogali, 20.jūlijā Valsts prezidents Valdis Zatlers nosūtījis vēstules vieglatlētiem Aigai Grabustei, Madarai Palameikai un Jānim Leitim pateicībā par zelta medaļu izcīnīšanu Eiropas U–23 čempionātā Kauņā, Lietuvā. Valsts prezidents pateicās trim sportistiem par darbu, talantu un lielo gribasspēku, ko katrs no viņiem ir ieguldījuši, lai sasniegtu tik augstus rezultātus sportā. Īpašu gandarījumu viņš pauž par A.Grabustes un M. Palameikas panākumiem jaunu Latvijas rekordu sasniegšanā.

Tāpat Valsts prezidents ir patiecies Latvijas sieviešu basketbola izlasei par godpilnās trešās vietas izcīnīšanu Eiropas U–20 čempionātā Gdiņā, Polijā. Viņš augstu novērtē mūsu sportistu lielo cīņassparu un neatlaidību pēdējā čempionāta spēlē ar Krievijas izlasi, kuras laikā Latvijas basketbolistes pierādīja, ka ir vienas no spēcīgākajām Eiropā.

Valsts prezidents atzīmē, ka visi mūsu medaļnieki nes Latvijas vārdu pasaulē, un novēl veiksmi un spožas uzvaras arī turpmāk.

 

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis sveic Latvijas U–20 meiteņu basketbola izlasi sakarā ar bronzas medaļu izcīnīšanu Eiropas čempionāta izšķirošajā spēlē, uzvarot pašreizējo U–20 čempionvienību Krieviju.

“Latvijas sieviešu basketbola tradīcijas vienmēr ir bijušas un joprojām ir vienas no spēcīgākajām Eiropā. Ne velti Latvijas U–20 sieviešu izlase bronzas godalgas Eiropas U–20 čempionātā izcīna jau otro reizi vēsturē. Tādēļ jo īpaši jāpateicas arī komandas trenerim Aināram Čukstem, kura vadībā latvietes bija trešās Eiropā 2005.gadā un nule kā izcīnījušas arī šo uzvaru. Profesionāls darbs un veiksme ir nosacījumi, kas ļauj gūt uzvaras un uzrādīt visaugstākos sasniegumus sportā. Novēlu mūsu meiteņu komandai tā turpināt, uzsver Ministru prezidents.

Šīs nedēļas laikā Ministru prezidents iecerējis aicināt U–20 basketbola izlasi un tās trenerus uz tikšanos Ministru kabinetā.

 

Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe pēc Latvijas valstsvienības uzvaras spēlē par trešo vietu Eiropas U–20 čempionātā Polijā 19.jūlijā uzsvēra: “Mūsu U–20 basketbola izlases meitenes, sportiski spraigā un emocionāli saspringtā cīņā Eiropas čempionātā iegūstot bronzas medaļas un pārspējot līdzšinējās čempiones – Krievijas valstsvienību, turpina spodrināt Latvijas basketbola slavu un turpina mūsu sieviešu basketbola triumfa gājienu starptautiskajā mērogā.” Sveicot komandas treneri Aināru Čurksti, basketbolistes un komandas personālu, ministre piebilda, ka šis rezultāts ir nozīmīgs Latvijai, šī spēle deva kārtējo iespēju faniem just līdzi lieliskam sportiskajam sniegumam un izbaudīt uzvaras prieku.

Šādi panākumi apliecina, ka augstus rezultātus sportā nodrošina gan treniņos iegūtais fiziskais rūdījums, gan komandas emocionālā saliedētība un gribasspēks, gan arī atbilstoša valsts sporta politika. Šo iemeslu dēļ, kā arī apzinoties un izprotot, ka bērnu un jauniešu sports ir būtisks priekšnosacījums aizvien augstākiem sportiskajiem sasniegumiem nākotnē, Izglītības un zinātnes ministrija, samazinot savu aģentūru skaitu, radusi 500 000 latu, lai no septembra līdz decembrim daļēji segtu sporta treneru atlīdzību. T.Koķe aicinājusi arī ar sportu saistītās institūcijas atbalstīt valsts sporta sistēmas pamatu – bērnu un jauniešu sportu.

 

Valsts prezidenta preses dienests;
Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre;
Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece komunikācijas jautājumos

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!