• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2009. gada 14. jūlija noteikumi Nr. 766 "Noteikumi par prasībām tirdzniecības vietai, kur pārdod mājas (istabas) dzīvnieku barības maisījumus no atvērta oriģinālā iepakojuma, un šīs tirdzniecības vietas reģistrācijas kārtību". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.07.2009., Nr. 113 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194947-noteikumi-par-prasibam-tirdzniecibas-vietai-kur-pardod-majas-istabas-dzivnieku-baribas-maisijumus-no-atverta-originala-iepakoju...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.767

Grozījums Ministru kabineta 2006.gada 25.aprīļa noteikumos Nr.315 "Kārtība, kādā veicama valstij piekritīgās mantas uzskaite, novērtēšana, realizācija, nodošana bez maksas, iznīcināšana un realizācijas ieņēmumu ieskaitīšana valsts budžetā"

Vēl šajā numurā

17.07.2009., Nr. 113

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 766

Pieņemts: 14.07.2009.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.766

Rīgā 2009.gada 14.jūlijā (prot. Nr.48 20.§)
Noteikumi par prasībām tirdzniecības vietai, kur pārdod mājas (istabas) dzīvnieku barības maisījumus no atvērta oriģinālā iepakojuma, un šīs tirdzniecības vietas reģistrācijas kārtību
Izdoti saskaņā ar Dzīvnieku barības aprites likuma 5.panta trešo daļu
I. Vispārīgie jautājumi
1. Noteikumi nosaka:

1.1. prasības tirdzniecības vietai, kur pārdod mājas (istabas) dzīvnieku barības maisījumus no atvērta oriģinālā iepakojuma (turpmāk – tirdzniecības vieta);

1.2. tirdzniecības vietas reģistrācijas kārtību.
2. Noteikumu izpildi uzrauga un kontrolē Pārtikas un veterinārais dienests (turpmāk – dienests).
3. Tirdzniecības vietu reģistru (turpmāk – reģistrs) uztur valsts aģentūra “Lauksaimniecības datu centrs” (turpmāk – datu centrs).
II. Prasības tirdzniecības vietai
4. Tirdzniecības vietā atļauts pārdot mājas (istabas) dzīvnieku barības maisījumus (turpmāk – dzīvnieku barības maisījums) no atvērta oriģinālā iepakojuma, kas nav lielāks par 50 kilogramiem.
5. Barības apritē iesaistītā persona, kas pārdod dzīvnieku barības maisījumus no atvērta oriģinālā iepakojuma (turpmāk – tirgotājs), pircējam pēc pieprasījuma izsniedz rakstisku informāciju, kas atbilst konkrētā dzīvnieku barības maisījuma oriģinālā iepakojuma marķējumā norādītajai informācijai.
6. Atverot dzīvnieku barības maisījuma oriģinālo iepakojumu, tirgotājs uz tā atzīmē oriģinālā iepakojuma atvēršanas datumu.
7. Tirgotājs nodrošina piemērotus dzīvnieku barības maisījumu uzglabāšanas un tirdzniecības apstākļus (sausas telpas, paliktņus vai plauktus barības iepakojumu novietošanai).
III. Reģistrācijas kārtība
8. Tirgotājs iesniedz dienestā iesniegumu par tirdzniecības vietas reģistrāciju. Iesniegumā norāda:

8.1. fiziskā persona – vārdu, uzvārdu, personas kodu, deklarētās dzīvesvietas un tirdzniecības vietas adresi, tālruņa un faksa numuru, e-pasta adresi;

8.2. komersants – nosaukumu (firmu), reģistrācijas numuru un datumu Uzņēmumu reģistrā, juridisko adresi un tirdzniecības vietas faktisko adresi, tālruņa un faksa numuru, e-pasta adresi.
9. Dienests 10 darbdienu laikā pēc iesnieguma saņemšanas pārbauda šo noteikumu 7.punktā minētos apstākļus un šo noteikumu 8.punktā minēto informāciju un paziņo tirgotājam par pieņemto lēmumu:

9.1. reģistrēt tirdzniecības vietu;

9.2. atteikt tirdzniecības vietas reģistrāciju, ja dzīvnieku barības maisījumu uzglabāšanas un tirdzniecības apstākļi neatbilst šo noteikumu 7.punktā minētajiem nosacījumiem.
10. Pēc reģistrācijas atteikuma iemeslu novēršanas tirgotājs var atkārtoti iesniegt dienestā šo noteikumu 8.punktā minēto iesniegumu.
11. Par šo noteikumu 9.1.apakšpunktā minēto lēmumu dienests piecu darbdienu laikā paziņo datu centram. Datu centrs tirdzniecības vietu piecu darbdienu laikā ieraksta reģistrā, norādot:

11.1. datu centra piešķirto uzņēmuma reģistrācijas numuru;

11.2. fiziskajai personai – vārdu, uzvārdu, personas kodu, deklarētās dzīvesvietas un tirdzniecības vietas adresi;

11.3. komersantam – nosaukumu (firmu), reģistrācijas numuru un datumu Uzņēmumu reģistrā, juridisko adresi un tirdzniecības vietas faktisko adresi.
12. Dienests ne retāk kā reizi divos gados veic kontroli tirdzniecības vietā.
13. Tirgotājs 10 darbdienu laikā rakstiski informē dienestu par darbības izbeigšanu vai par izmaiņām šo noteikumu 8.punktā minētajā informācijā.
14. Dienests 10 darbdienu laikā pēc šo noteikumu 13.punktā minētās informācijas saņemšanas izvērtē to un pieņem lēmumu par tirdzniecības vietas izslēgšanu no reģistra vai par nepieciešamību izdarīt izmaiņas reģistrā, kā arī paziņo par to datu centram.
IV. Noslēguma jautājumi
15. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2007.gada 2.janvāra noteikumus Nr.7 “Noteikumi par prasībām tirdzniecības vietai, kur pārdod mājas (istabas) dzīvnieku barības maisījumus no atvērta oriģinālā iepakojuma, un šīs tirdzniecības vietas reģistrācijas kārtību” (Latvijas Vēstnesis, 2007, 4.nr.).
16. Tirdzniecības vietas, kas jau reģistrētas līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai, atkārtoti nereģistrē.
Ministru prezidents V.Dombrovskis

Zemkopības ministrs J.Dūklavs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!