• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Aicinot informēt par problēmām veselības aprūpes saņemšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.07.2009., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194800

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2009.gada 9.jūlijā

Vēl šajā numurā

14.07.2009., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Aicinot informēt par problēmām veselības aprūpes saņemšanā

 

Ņemot vērā lielo veselības aprūpes budžeta samazinājumu, Veselības ministrijai bija jāpieņem lēmums būtiski samazināt ārstēšanas vietas, arī ierobežot plānveida palīdzības saņemšanu. Tomēr ģimenes ārstiem, neatliekamajai palīdzībai jābūt pieejamai, jo tur finansējums ir samazināts tikai par atalgojuma daļu mediķiem, tāpat arī tiek saglabātas iespējas saņemt izmeklējumus un speciālistu konsultācijas katrā ārstniecības iestādē ambulatori.

Diemžēl ne vienmēr visi pieņemtie lēmumi un ieceres tiek pareizi izprasti un reāli palīdz pacientiem pārbaudīties un atgūt veselību, tādēļ Veselības ministrija no 13.jūlija aicina iedzīvotājus zvanīt uz tālruņa numuru 67876104 un informēt par jautājumiem, kas, jūsuprāt, kavē saņemt nepieciešamo palīdzību, kas tiek organizēts nepareizi. Zvanus pieņem darba dienās no plkst. 8.30 līdz 17.00 (pēc darba laika savu informāciju varat atstāt automātiskajā atbildētājā).

Kā uzsver veselības ministre profesore Baiba Rozentāle: “Tiekoties gan ar pacientiem, gan arī mediķiem, esmu pārliecinājusies, ka daudzi labi domāti lēmumi tomēr līdz pacientiem pat nenonāk un nesniedz gaidīto atbalstu. Bieži šķietami sarežģītas situācijas atrisināmas pavisam vienkārši, nepieciešama tikai informācija. Tādēļ jādod pacientiem iespēja zvanīt un stāstīt par problēmām veselības aprūpes saņemšanā, it sevišķi reģionos.”

 

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!