• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru sanāksmē: 2009.gada 9.jūlijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.07.2009., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194771

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atbalstot Valsts prezidentu ierēdņu politizācijas jautājumā

Vēl šajā numurā

14.07.2009., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru sanāksmē: 2009.gada 9.jūlijā


 

AM: Par grozījumiem Karavīru militārās disciplīnas reglamentā

9.jūlijā Ministru kabineta (MK) valsts sekretāru sanāksmē izsludināti Aizsardzības ministrijas iesniegtie grozījumi Karavīru militārās disciplīnas reglamentā.

Izstrādātie grozījumi Karavīru militārās disciplīnas reglamentā paredz papildināt piemērojamo disciplinārsodu uzskaitījumu ar jaunu disciplinārsoda veidu “mēneša algas samazināšana līdz 20 procentiem uz laiku, kas nav ilgāks par sešiem mēnešiem”. Tāpat grozījumi paredz noteikt, ka disciplinārvaras tiesības attiecībā uz šī disciplinārsoda piemērošanu ir nododamas tikai Nacionālo bruņoto spēku komandierim un aizsardzības ministram.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

 

FM: Par no valsts budžeta finansējamo institūciju darbinieku darba samaksas un ierēdņu amatu vienotās uzskaites sistēmu

Ceturtdien, 9.jūlijā, valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotais Ministru kabineta (MK) noteikumu projekts par no valsts budžeta finansējamo institūciju darbinieku darba samaksas un ierēdņu amatu vienotās uzskaites sistēmu.

Izstrādātie noteikumi reglamentēs kārtību, kādā FM uzturēs, pilnveidos un aktualizēs no valsts budžeta finansējamo institūciju darbinieku darba samaksas un ierēdņu amatu vienotās uzskaites sistēmu, kā arī kārtību, kādā šīs institūcijas uzskaitīs un nodos informāciju FM. No valsts budžeta finansējamās institūcijas ir valsts budžeta iestādes, no valsts budžeta daļēji finansētas atvasinātas publiskas personas, visi pilnīgi vai daļēji tieši no valsts budžeta finansēti komersanti, biedrības vai nodibinājumi.

Jaunie noteikumi izstrādāti, lai plānotu un aprēķinātu no valsts budžeta finansējamām institūcijām nepieciešamos līdzekļus, izstrādājot kārtējā gada valsts budžeta projektu un tiesību aktu projektus par darba samaksu. Tāpat noteikumi nepieciešami, lai apzinātu esošās amata vietas un kontrolētu darba samaksu valsts pārvaldes institūcijās.

Valsts pārvaldes institūciju darbinieku darba samaksas un ierēdņu amatu vienotās uzskaites sistēmas izveide ļaus ietaupīt valsts pārvaldes iestāžu cilvēkresursus, kuri nodarbināti dažādu ar darba samaksas uzskaiti saistītu ikmēneša atskaišu gatavošanā. Tāpat atbildīgās institūcijas varēs operatīvi kontrolēt ar valsts pārvaldes optimizāciju, reorganizāciju un darba samaksu saistītos procesus, pirms lēmuma pieņemšanas netērējot resursus dažādiem pētījumiem par personālu un atalgojumu valsts sektorā, jo valsts rīcībā jau būs aktuālā informācija. Informācija tiks papildināta ne retāk kā reizi mēnesī.

Šobrīd FM uztur divas informācijas uzskaites sistēmas: vienoto darba samaksas uzskaites sistēmu no valsts budžeta finansējamās institūcijās un no Valsts civildienesta pārvaldes pārņemto valsts informācijas sistēmu “Valsts pārvaldes iestāžu, to funkciju, personāla un civildienesta attiecības izbeigušu personu vienotās uzskaites sistēma”. Jaunie noteikumi paredz, ka vienotā uzskaites sistēma uz personāla uzskaites datorsistēmas bāzes abas šīs sistēmas apvienos vienā.

Izmantojot FM jau esošos cilvēkresursus un papildinot esošo personāla uzskaites datorsistēmu, no valsts budžeta finansējamo institūciju darbinieku darba samaksas un ierēdņu amatu vienotās uzskaites sistēmas izveide un uzturēšana neprasīs papildu budžeta līdzekļus.

Paredzams, ka līdz ar jaunajiem noteikumiem no 2010.gada 1.marta spēku zaudēs 2004.gada 3.februāra MK noteikumi Nr.62 “Noteikumi par vienoto darba samaksas uzskaites sistēmu no valsts budžeta finansējamās institūcijās”.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

 

LM: Par sociālo pakalpojumu turpmāku nodrošināšanu

Lai nodrošinātu sociālo pakalpojumu finansēšanas un sniegšanas pēctecību saistībā ar Sociālo pakalpojumu pārvaldes likvidāciju, Labklājības ministrija (LM) sagatavojusi grozījumus attiecīgajos noteikumos.

LM izstrādātie grozījumi Ministru kabineta noteikumu projektos “Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības saņemšanas kārtība” un “Noteikumi par dienas centru, grupu māju (dzīvokļu) un pusceļa māju izveidošanas un uzturēšanas izdevumu līdzfinansēšanu” 9.jūlijā izsludināti valsts sekretāru sanāksmē. Tie vēl būs jāsaskaņo ar citām ministrijām un jāapstiprina valdībā.

Grozījumi noteikumos par sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības saņemšanas kārtību paredz, ka turpmāk dokumenti, kas pamato valsts finansēto sociālo pakalpojumu saņemšanu, būs jāiesniedz LM. Tāpat ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu sniedzējam būs tiesības apturēt pakalpojumu sniegšanu. To varēs darīt gadījumos, kad pakalpojumu saņēmējs atrodas bezvēsts prombūtnē ilgāk nekā divus mēnešus no šī fakta paziņošanas policijai. Ja pakalpojuma saņēmējs atgriezīsies pakalpojumu sniedzēja institūcijā, pakalpojumu sniedzējs varēs atjaunot pakalpojumu sniegšanu.

Savukārt grozījumi noteikumos par dienas centru, grupu māju (dzīvokļu) un pusceļa māju izveidošanas un uzturēšanas izdevumu līdzfinansēšanu paredz, ka LM turpmāk nodrošinās funkcijas, kas saistītas ar minēto iestāžu izveidošanas un uzturēšanas līdzfinansēšanu no valsts budžeta.

Tādējādi, saglabājot līdzšinējo kārtību, valsts līdzfinansējumu piešķirs, LM noslēdzot trīspusēju līgumu ar sociālo pakalpojumu sniedzēju un pašvaldību. Savukārt klients slēgs līgumu ar sociālā pakalpojuma sniedzēju par dienas centra, grupu dzīvokļa vai pusceļa mājas pakalpojuma saņemšanu.

Tāpat iepriekšminētie noteikumi nosaka kritērijus dienas centru (cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem) izveidošanas un uzturēšanas izdevumu noteikšanai, kā arī valsts līdzfinansējuma piešķiršanas un līdzfinansēšanas kārtību.

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

 

VesM: Par izmaiņām zāļu un medicīnisko ierīču iegādes izdevumu kompensācijā

9.jūlijā valsts sekretāru sanāksmē tālākai apstiprināšanai virzīti Veselības ministrijas (VM) izstrādātie grozījumi Ministru kabineta noteikumu projektā par zāļu un medicīnisko ierīču iegādes izdevumu kompensāciju “Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 31.oktobra noteikumos Nr.899 “Ambulatorajai ārstēšanai paredzēto zāļu un medicīnisko ierīču iegādes izdevumu kompensācijas kārtība””.

Izmaiņas paredzētas, lai mazinātu administratīvo slogu, kas saistīts ar zāļu iekļaušanu un uzturēšanu kompensējamo zāļu sarakstā, nosakot, ka tās tiek iekļautas kompensējamo zāļu sarakstā uz nenoteiktu laiku, nevis uz diviem gadiem, kā tas bija līdz šim. Vienlaikus izmaiņas paredz pasākumus, lai administratīvi veicinātu kompensējamo medikamentu cenu samazināšanos un atvieglotu lētāku medikamentu iekļaušanu kompensējamo zāļu sarakstā.

Kompensējamo zāļu apmaksai no valsts budžeta 2009.gadā paredzēti 63,4 miljoni latu jeb par trim miljoniem latu mazāk nekā 2008.gadā. Attiecībā uz pacientiem nekādi papildu samazinājumi šobrīd nav paredzēti, tomēr Veselības ministrija aicina izvēlēties lētākos pieejamos medikamentus katrā zāļu grupā.

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!