• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES finansējuma piešķiršanu komunikācijas stiprināšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.07.2009., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194799

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta valstsvizīti Tadžikistānas Republikā 10.–14.jūlijā, veicinot sadarbību Austrumos

Vēl šajā numurā

14.07.2009., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES finansējuma piešķiršanu komunikācijas stiprināšanai

 

Latvijai katrā no turpmākajiem četriem gadiem (ieskaitot 2009.gadu) būs pieejami līdz 200 000 eiro no Eiropas Komisijas (EK) budžeta, lai skolām veidotu mācību materiālus par Eiropas Savienību (ES), stiprinātu nevalstiskās organizācijas, mudinātu cilvēkus sākt uzņēmējdarbību un realizētu citus ar ES saistītus komunikācijas projektus, paredz 10.jūlijā parakstītais Vadības partnerības līgums. No EK puses to parakstīja Komisijas Komunikācijas ģenerāldirektorāta ģenerāldirektora vietnieks Pans Karvonis un Komisijas Pārstāvniecības Latvijā vadītāja Iveta Šulca, bet no Latvijas puses – Valsts kancelejas (VK) vadītāja Gunta Veismane.

Par vadības partnerību dēvētās EK, Eiropas Parlamenta un dalībvalsts sadarbības formas mērķis ir veicināt iedzīvotāju vajadzībām atbilstošu ES komunikācijas politiku, ko īsteno pati dalībvalsts. Latvija līdzās Vācijai, Austrijai, Slovēnijai, Portugālei un vairākām citām valstīm kļuvusi par trīspadsmito ES dalībvalsti, kurā tiks īstenota šāda sadarbības forma.

Mums svarīga ir šīs sadarbības politiskā puse – fakts, ka komunikācija par Eiropu notiks, sadarbojoties ES un Latvijas valsts institūcijām. Kopā mēs īstenosim projektus, kas vērsīs cilvēku uzmanību uz ES dotajām iespējām un labumiem. Tas stiprinās sociālo dialogu un jauniešu zināšanas par ES lietām,” pēc līguma parakstīšanas sacīja P.Karvonis.

Viena no krīzes mācībām ir atziņa, ka komunikācija ir vingrinājums, kam jābūt regulāram, nevis kampaņveidīgam. Ja nav zināšanu, nevar arī izmantot iespējas, ko dod dalība Eiropas Savienībā. Latvijā jau vairāk nekā četrus gadus darbojas 66 dažādi ar ES politiku saistīti informācijas tīkli, tajā pašā laikā Latvijas mazie un vidējie uzņēmumi nezina, kas ir Eiropas Biznesa reģistrs vai Eiropas Biznesa atbalsta tīkls. Mūsu pienākums ir aktīvi piedāvāt šo informāciju, jo tā ir augstas klases bezmaksas ekspertīze un ļauj Latvijas uzņēmumiem, piemēram, atrast jaunus noieta tirgus savām precēm,” par vadības partnerības nozīmīgumu sacīja I.Šulca, piebilstot, ka krīze arī devusi mācību par sociālā dialoga nepieciešamību, un tādēļ viens no vadības partnerības projektiem būs arī nevalstisko organizāciju administratīvās spējas stiprināšana. “Mēs ceram, ka divu gadu laikā spēsim nostiprināt sociālo dialogu ne tikai starp valdību un sociālajiem partneriem, bet arī starp Eiropas Savienību un sociālajiem partneriem,” viņa teica.

Šajos budžeta un finanšu apstākļos jāizsaka liela pateicība Eiropas Komisijai par iespēju iegūt papildu līdzekļus, lai realizētu daudzas labas iniciatīvas. Turklāt mums ir pienākums pret savas valsts iedzīvotājiem nodrošināt pieejamību aktualitātēm saistībā ar Latvijas dalību ES, kā arī iespējām, ko ikvienam dod ES,” pēc līguma parakstīšanas uzsvēra VK direktore Gunta Veismane.

Latvija sadarbības ietvaros paredzējusi vairākus projektus sabiedrības līdzdalības, demokrātijas, ilgtspējīgas attīstības un citās jomās. Tostarp 2009.gadā paredzēts izveidot simulācijas spēli “Soli pa solim līdz biznesa uzsākšanai”, izveidot interaktīvu kalkulatoru energoefektivitātes aprēķināšanai, organizēt Tautas forumu nevalstisko organizāciju kapacitātes celšanai reģionālajā līmenī par līdzdalības iespējām ES lēmumu veidošanā, izvērst publisko debašu platformu interneta vietnē ‘esmaja.lv’, skolotājiem un citiem mācībspēkiem organizēt apmācības par ES jautājumiem, popularizēt, piemēram, uzņēmējdarbībai, vai izglītībai noderīgus ES informācijas resursus un citas aktivitātes. Par aktivitāšu plānu vienojušās visas iesaistītās puses – Latvija, Eiropas Komisija un Eiropas Parlaments.

EK vadības partnerības aktivitātes finansē 100% apmērā, Latvijas puse ir atbildīga par administratīvajiem jautājumiem komunikācijas aktivitāšu ieviešanā. Par starpniekinstitūciju vadības partnerības īstenošanā nozīmēta Valsts kanceleja.

 

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa;
Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!