• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar pateicības vārdiem festivāla "Baltica 2009" dalībniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.07.2009., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194798

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasniedzot akreditācijas vēstules jaunajam vēstniekam Austrijā

Vēl šajā numurā

14.07.2009., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar pateicības vārdiem festivāla “Baltica 2009” dalībniekiem


 

Piektdien, 10.jūlijā, Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere tikās ar starptautiskā folkloras festivāla “Baltica 2009” rīkotājiem, folkloras kopu un etnogrāfisko ansambļu vadītājiem, kā arī ārzemju viesiem.

Valsts prezidents norādīja, ka tautas senā gudrība vispirms bija vārdā, kuru teica teicēji un nodeva no paaudzes paaudzei, kuru ietērpa dziesmās, dejās un zīmēs, kas aizsargāja ģimeni un tautu pret visu ļauno. V.Zatlers pateicās visiem festivāla organizatoriem un dalībniekiem par to, ka viņi ir seno tautas gudrību un zīmju nesēji, atzīstot: “Jūs esat kā ūdens folkloras upē, kas nes dzīves un tautas gudrību no paaudzes paaudzē, no gadsimta uz gadsimtu un no gadu tūkstoša uz gadu tūkstoti.” Folkloras festivāla dalībnieki Valsts prezidentam pasniedza Nameja gredzenu, kas ir šā gada festivāla zīme, kā arī, sadodoties rokās, nodziedāja festivāla kopdziesmu “Daugav’s abas malas”.

Starptautiskais folkloras festivāls “Baltica 2009” ir pasaulē pazīstamākie tradicionālās kultūras svētki Baltijas valstīs, kas rūpējas par nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu un attīstību. Šogad festivāla tēma bija “zīmes”. Tas no 8. līdz 12.jūlijam notika Siguldas novadā, Rīgā, Jelgavā un Zemgales pagastos.

Festivālā piedalījās vairāk nekā 2000 etnogrāfisko ansambļu un folkloras kopu dalībnieku no Latvijas un 200 viesu no Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Gruzijas, ASV, Indijas, kā arī ārzemēs dzīvojošie tautieši – folkloras kopas “Dzērves” un “Dūdalnieki”.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!