• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Aizsardzības īpašumu valsts aģentūras reorganizāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.07.2009., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194703

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aicinot Ministru prezidentu atbalstīt iniciatīvu politizācijas mazināšanai civildienestā

Vēl šajā numurā

10.07.2009., Nr. 108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Aizsardzības īpašumu valsts aģentūras reorganizāciju


 

Aizsardzības sistēmas strukturālo reformu ietvaros aizsardzības ministrs Imants Lieģis ir pieņēmis lēmumu reorganizēt Aizsardzības ministrijas padotībā esošo Aizsardzības īpašumu valsts aģentūru (AĪVA).

 “Manā uzdevumā īpaši izveidota darba grupa ir izstrādājusi priekšlikumus, kā panākt, lai aizsardzības nozares vajadzībām veiktās iepirkumu procedūras un nozares nekustamā īpašuma apsaimniekošana notiktu racionālāk, pārskatāmāk un efektīvāk. Aģentūras reorganizācija ļaus samazināt izmaksas un administratīvo aparātu, palielinās apsaimniekošanas efektivitāti. Ne mazāk svarīgi ir tas, ka tiks samazināti korupcijas riski un novērsta funkciju dublēšanās starp dažādām Aizsardzības ministrijas un bruņoto spēku struktūrām,” norāda I.Lieģis.

Šis konceptuālais risinājums ļaus uzlabot darbu valsts aizsardzības iepirkumu un infrastruktūras uzturēšanas jomā, sakārtojot šo funkciju īstenošanai nepieciešamo pārvaldes sistēmu. Uz aģentūras bāzes paredzēts izveidot divus Aizsardzības ministrijai pakļautus centrus – Iepirkumu centru un Infrastruktūras centru, kas saskan ar Valsts kontroles ieteikumu par šo funkciju nodalīšanu. Šādu centru izveide atbilst valdības centieniem būtiski mazināt valsts aģentūru skaitu.

Šajos centros strādās gan civilpersonas, gan militārpersonas, paredzot, ka to skaits būs aptuveni par 20% mazāks, nekā tas šobrīd ir AĪVA. Iepirkumu centra un Infrastruktūras centra izveides mērķis ir būtiski mainīt iepirkumu organizāciju Aizsardzības ministrijai pakļautajās struktūrvienībās, palielināt Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku spēju ietekmēt iepirkuma organizācijas procesu, nodrošināt skaidru un efektīvu funkciju sadali, kā arī pilnveidot infrastruktūras apsaimniekošanu un attīstības procesu vadību.

Aizsardzības ministrs AĪVA reorganizācijas kārtību noteiks ar īpašu pavēli.

 

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!