• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aicinot Ministru prezidentu atbalstīt iniciatīvu politizācijas mazināšanai civildienestā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.07.2009., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194698

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atrodoties ārpus valsts robežām

Vēl šajā numurā

10.07.2009., Nr. 108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aicinot Ministru prezidentu atbalstīt iniciatīvu politizācijas mazināšanai civildienestā


 

Pēc 8.jūlijā Saeimas priekšsēdētājam nosūtītās likumdošanas iniciatīvas (skat. “LV” nr.107, 09.07.2009.) par civildienesta ierēdņu politiskās neitralitātes principa nodrošināšanu šodien Valsts prezidents Valdis Zatlers ir nosūtījis vēstuli Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim, aicinot sniegt atbalstu minētajā jautājumā.

Tā kā Ministru prezidenta tiešā pakļautībā esošā Valsts kanceleja izstrādā un koordinē valsts civildienesta attīstības politiku, Valsts prezidents lūdz V.Dombrovski uzdot Valsts kancelejai izstrādāt konkrētus priekšlikumus par nepieciešamajām izmaiņām normatīvajos aktos, lai sakārtotu personāla atlases jautājumus un procedūras, samazinot tos ierēdniecības personāla atlases līmeņus, kuros ir iesaistīti politiķi, un paplašināt administratīvās amatā iecelšanas kārtības izmantošanu visā valsts civildienestā.

Vēstulē Valsts prezidents V.Zatlers vērš Ministru prezidenta V.Dombrovska uzmanību, ka Tieslietu ministrijā tiek izstrādātas ētikas vadlīnijas valsts un pašvaldību amatpersonām par pārvaldes un politiskās darbības nošķiršanu. Ņemot vērā, ka šajās vadlīnijās ietvertie ieteikumi tiešā veidā attiecas uz valsts pārvaldes politiskās neitralitātes principa ievērošanu, V. Zatlers lūdz Ministru prezidentu rast iespēju informēt viņu par termiņiem, kādos plānots minēto projektu pabeigt un virzīt izskatīšanai Ministru kabinetā.

8.jūlijā Saeimai nosūtītajā likumdošanas iniciatīvā Valsts prezidents rosina veikt vairākus grozījumus Latvijas Republikas likumos, ar mērķi veicināt labas pārvaldības, tai skaitā profesionāla, godīga, politiski neitrāla un kompetenta civildienesta, nodrošināšanu valsts pārvaldē.

Valsts prezidenta likumdošanas iniciatīva ietver arī ierosinājumu noteikt ierobežojumus politisko amatpersonu tiesībām un iespējām iejaukties profesionālas un politiski neitrālas ierēdniecības darbā, skaidri nošķirot politisko atbildību no profesionālās.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!