• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par izmaiņām tūrisma komersantu reģistrācijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.07.2009., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194528

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par valsts budžeta izpildi pirmajā pusgadā

Vēl šajā numurā

07.07.2009., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par izmaiņām tūrisma komersantu reģistrācijā


 

Izvērtējot dažādas administratīvās prasības komersantiem (t.i., administratīvo slogu) un to ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi un komersantu darbību, Ekonomikas ministrija (EM) regulāri veic izmaiņas normatīvajos aktos, lai mazinātu vai atceltu tās prasības, kas vairāk apgrūtina uzņēmējdarbības veikšanu, nekā dod gaidīto efektu.

Analizējot uzņēmējdarbības nosacījumus tūrisma nozares komersantiem un optimizējot Tūrisma attīstības valsts aģentūras darbu, pēc EM iniciatīvas no šā gada 1.jūlija atcelta prasība tūrisma komersantiem ik gadu reģistrēties tūrisma pakalpojumu sniedzēju datubāzē.

Tūrisma pakalpojumu sniedzēju datubāze tika izveidota 2002.gadā, lai vienkopus apkopotu informāciju par visiem Latvijas tūrisma pakalpojumu sniedzējiem (tūrisma aģentūrām, tūrisma operatoriem, komplekso pakalpojumu sniedzējiem, tūristu mītnēm un tūrisma informācijas sniedzējiem).

Izvērtējot izveidotās sistēmas efektivitāti, datubāzes uzturēšanai nepieciešamos resursus (gan cilvēku, gan finanšu) un analizējot sabiedrības pieprasījumu pēc šādas informācijas, tika nolemts atteikties no šādas iniciatīvas, tādējādi gan mazinot administratīvo slogu komersantiem, gan samazinot valsts budžeta izdevumus.

Pēc Latvijas Tūrisma aģentu asociācijas ierosinājuma un lai nodrošinātu kontroli pār patērētāju tiesību aizsardzību ievērošanu, piedāvājot un saņemot kompleksos tūrisma pakalpojumus, EM uzsākusi darbu pie tūrisma aģentūru un tūrisma operatoru reģistrēšanās kārtības izstrādes. Plānots, ka šāda reģistra izveidei tiks izmantota jau iepriekš izveidotā datubāze, to pielāgojot jaunajai kārtībai. Šā gada 1.jūlijā stājās spēkā EM izstrādātais 2009.gada 12.jūnija likums “Grozījumi Tūrisma likumā”, kurš, atbilstoši veiktajai reorganizācijai valsts aģentūrā “Tūrisma attīstības valsts aģentūra”, precizē tās kompetenci. Vienlaikus ar šā likuma spēkā stāšanos spēku zaudēja 2006.gada 19.decembra MK noteikumi Nr.1017 “Noteikumi par tūrisma pakalpojumu sniedzēju datu bāzi”, kas noteica kārtību, kādā izveido datubāzi un veic komersantu un saimnieciskās darbības veicēju reģistrāciju tajā. Līdz ar to, sākot ar 1.jūliju, komersantiem vairs nav jāreģistrējas minētajā datubāzē.

Likums paredz, ka MK nosaka tikai tūrisma aģentūru un tūrisma operatoru reģistrēšanās kārtību tūrisma aģentūru un tūrisma operatoru datubāzē.

 

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!