• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Nacionālo partizānu apvienības pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.07.2009., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194188

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

01.07.2009., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Nacionālo partizānu apvienības pārstāvjiem


 

30.jūnijā Valsts prezidents Valdis Zatlers Rīgas pilī tikās ar Latvijas Nacionālo partizānu apvienības pārstāvjiem, lai pārrunātu Latvijas vēstures mācīšanu un patriotiskās audzināšanas nozīmi skolā. Ierodoties pie Valsts prezidenta, Nacionālo partizānu apvienības pārstāvji bija paņēmuši līdzi savus izstrādātos ierosinājumus šajos jautājumos.

Valsts prezidents tikšanās laikā uzsvēra savu gandarījumu par to, ka šobrīd arī izglītības ministre atbalsta nostāju, ka Latvijas vēsture ir jāmāca skolās kā atsevišķs priekšmets, atzīmējot: šāda mācību priekšmeta mācīšana ir arī nozīmīgs solis, lai jaunieši pēc iespējas precīzāk izprastu notikušo un Latviju vērtētu augstāk.

V.Zatlers pateicās apvienības pārstāvjiem par iniciatīvu un aktīvu darbu, ikdienā skolēniem stāstot par piedzīvoto. “Latvijas valsts vēsture sākās 1918.gada 18.novembrī, un tā nav ne uz vienu dienu pārtrūkusi, viss veiksmīgais un neveiksmīgais, labais un sliktais ir mūsu vēsture, kas ir jāstāsta, jānes tālāk un jāatstāj vēsturei,” sacīja Valsts prezidents. Viņš uzsvēra: “Tikai tā var nodrošināt, ka Latvijas valsts pastāv mūžīgi mūžos un latviešu tauta var kopt savu kultūru.”

Tikšanās laikā trīs Latvijas Nacionālo partizānu apvienības pārstāvji dalījās ar pieredzi un savām atmiņām par notikumiem Otrā pasaules kara laikā un pēc tā. Ar šiem stāstiem būs iespējams iepazīties arī projekta “Dzīvā vēsture”(Collective memory) mājaslapā.

Nacionālo partizānu apvienības pārstāvji rosināja arī citu nacionālo pašapziņu veicinošu iniciatīvu – īpaša apbalvojuma izveidošanu Latvijas nacionālajiem partizāniem.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!