• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par Latvijas un Šveices sadarbības programmas projektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.06.2009., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/193956

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija: Par pensiju apmēru strādājošiem pensionāriem

Vēl šajā numurā

29.06.2009., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par Latvijas un Šveices sadarbības programmas projektu

 

25.jūnijā tika parakstīts pirmais Latvijas un Šveices sadarbības programmas projekta līgums. Šveices Konfederācijas kompetentā iestāde un Finanšu ministrija vienojās par finansējuma piešķiršanu projekta “Tiesu modernizācija Latvijā” īstenošanai.

Projekta īstenotājs ir Tiesu administrācija. Tā mērķis ir tiesu sistēmas kvalitātes uzlabošana un pieejamības palielināšana. Projekta kopējās izmaksas ir 9 411 765 Šveices franki jeb aptuveni 4,4 miljoni latu, tai skaitā Latvijas valsts budžeta līdzfinansējums.

Viena no būtiskākajām projekta aktivitātēm ir tiesu un ieslodzījuma vietu aprīkošana ar videokonferenču aparatūru. Videokonferenci varēs izmantot gadījumos, kad lietas dalībnieks nespēs ierasties tiesā, piemēram, atrodoties ārstniecības iestādē, mājas arestā, citā pilsētā vai pat citā valstī. Ieviešot videokonferenču aparatūru, Valsts policijā būtiski samazināsies pieprasījums pēc apcietināto personu konvojēšanas no ieslodzījuma vietām uz tiesu.

Projekta ietvaros arīdzan plānots pilnveidot elektronisko dokumentu apriti, līdz ar to turpmāk dažādu tiesvedības dokumentu veidlapas būs pieejamas elektroniskā formātā. Paredzēts, ka iedzīvotājiem būs iespēja iesniegt dokumentus tiesai, kā arī saņemt informāciju no tiesām elektroniski.

Tāpat plānots tiesas sēžu zāles aprīkot ar skaņu ierakstu aparatūru, kas palīdzēs uzlabot tiesas procesa un tiesas sēžu protokolu kvalitāti, kā arī samazināt cilvēkresursu patēriņu tiesas dokumentu sagatavošanā.

Līdz ar to projekta rezultātā tiks veicināta tiesu darbības efektivitātes paaugstināšana, kā arī moderno tehnoloģiju un elektronisko dokumentu ieviešana tiesvedības procesā, kas ļaus būtiski ietaupīt valsts budžeta līdzekļus.

Paredzams, ka projekts tiks pabeigts 2012.gadā.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!