• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kontrole: Par Latvijas pārtikas eksporta revīziju uz Krieviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.06.2009., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/193786

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

26.06.2009., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kontrole: Par Latvijas pārtikas eksporta revīziju uz Krieviju


 

“Efektīvi jāizmanto visi esošie instrumenti un, ja nepieciešams, jārada jauni, lai palielinātu Latvijas pārtikas preču eksportu uz Krieviju,” tā pēc tikšanās ar Krievijas Federācijas Revīzijas palātas pārstāvjiem 25.jūnijā teica Latvijas Republikas Valsts kontroles vadītāja Inguna Sudraba.

Tikšanās laikā tika saskaņoti turpmākie soļi un laika grafiks Latvijas un Krievijas institūciju, kas ir atbildīgas par Latvijas pārtikas eksportu, revīzijai, kas jau ir uzsākta un noslēgsies rudenī.

Kopējās revīzijas laikā tiks izvērtēta abu valstu atbildīgo ministriju, iestāžu un organizāciju darbība Latvijas pārtikas preču eksportā, normatīvo aktu atbilstība eksporta veicināšanai un amatpersonu rīcība to izpildē.

Kopējās revīzijas galvenais mērķis ir padarīt efektīvāku to abu valstu institūciju darbu, kas ir iesaistītas pārtikas preču eksportā, un dot iespēju Latvijas uzņēmējiem palielināt eksporta apjomu, izmantojot visus pieejamos atbalsta instrumentus.

Situācijā, kad Latvijas ekonomikā ir iestājusies lejupslīde, veiksmīgi eksportējoši uzņēmumi var palīdzēt ātrāk atveseļoties tautsaimniecībai.

Šī ir jau trešā abu valstu augstāko revīzijas institūciju kopīgi veiktā pārbaude. Pirmās divas bija saistītas ar robežkontroles un muitas jautājumiem. Revīzija ilgs līdz 30.oktobrim, un ar tās rezultātiem tiks iepazīstinātas abu valstu atbildīgās institūcijas.

 

Valsts kontroles informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!