• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2009. gada 19. jūnija rīkojums Nr. 399 "Par Latvijas ārējo ekonomisko pārstāvniecību tīkla turpmākās attīstības rīcības plānu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.06.2009., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/193739

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.400

Par nekustamā īpašuma Ventspilī, Staldzenes ielā 61, saglabāšanu valsts īpašumā un nodošanu Aizsardzības ministrijas valdījumā

Vēl šajā numurā

26.06.2009., Nr. 97

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 399

Pieņemts: 19.06.2009.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.399

Rīgā 2009.gada 19.jūnijā (prot. Nr.40 32.§)

Par Latvijas ārējo ekonomisko pārstāvniecību tīkla turpmākās attīstības rīcības plānu

 

1. Apstiprināt rīcības plānu “Par Latvijas ārējo ekonomisko pārstāvniecību tīkla turpmāko attīstību” (turpmāk – plāns) (pielikums).

2. Noteikt, ka par plāna izpildi atbildīgā institūcija ir Ekonomikas ministrija.

3. Ekonomikas ministrijai 2010. un 2011.gadā līdz 1.martam iesniegt Ministru kabinetā informatīvo ziņojumu par rīcības plāna īstenošanas gaitu iepriekšējā laikposmā un informāciju par visu pārstāvniecību darbības efektivitāti, pamatojoties uz eksporta un piesaistīto investīciju apjoma izmaiņām, kā arī apkalpoto komersantu skaitu.

4. Jautājumu par papildu valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu turpmākajos gados izskatīt Ministru kabinetā vienlaikus ar visu ministriju budžeta prioritāšu pieteikumiem, sagatavojot valsts budžeta projektu kārtējam gadam.

Ministru prezidenta vietā – finanšu ministrs E.Repše

Ekonomikas ministrs A.Kampars


 

(Ministru kabineta

2009.gada 19.jūnijā rīkojums Nr.399)

Latvijas ārējo ekonomisko pārstāvniecību tīkla turpmākās attīstības rīcības plāns

1. Situācijas raksturojums

Latvijas ārējo ekonomisko pārstāvniecību tīkla turpmākās attīstības rīcības plāns ir izstrādāts saskaņā ar Ministru kabineta 2007.gada 27.novembra sēdē izskatīto Ekonomikas ministrijas informatīvo ziņojumu “Par Latvijas ārējo ekonomisko pārstāvniecību tīkla tālāku attīstību” un pamatojoties uz Ministru kabineta 2007.gada 27.novembra sēdes protokollēmumu (prot. Nr.66 39.§) “Par Latvijas Ārējo ekonomisko pārstāvniecību tīkla attīstību”, kurā Ekonomikas ministrijai uzdots līdz 2008.gada 15.janvārim sagatavot un iesniegt Ministru kabinetā Latvijas ārējo ekonomisko pārstāvniecību tīkla turpmākās attīstības rīcības plānu (turpmāk – rīcības plāns).

Ņemot vērā I.Godmaņa vadītā Ministru kabineta neatliekamo darbu plāna 4.4.apakš-punktu, kurā paredzēts Ekonomikas ministrijai izstrādāt un iesniegt Ministru kabinetā informatīvo ziņojumu par Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Tūrisma attīstības valsts aģentūras pārstāvniecību ārvalstīs darbības efektivitātes izvērtējumu, rīcības plāna iesniegšanas termiņš tika pagarināts līdz 2008.gada 30.maijam. Rīcības plānā ietvertie pasākumi ir precizēti un pamatojas arī uz priekšlikumiem, kas sniegti pēc minētās izvērtēšanas (Ministru prezidenta 2008.gada 15.februāra rezolūcija Nr.12/SAN-509).

Latvijas ārējo ekonomisko pārstāvniecību tīkla atjaunošanu un turpmāku attīstību nosaka Ministru kabinetā 2002.gada 23.aprīlī apstiprinātā Latvijas ārējo ekonomisko pārstāvniecību attīstības koncepcija (turpmāk – koncepcija), kurā izvirzītie mērķi ir cieši saistīti ar pārējo institūciju mērķiem un uzdevumiem, kuras pārstāv Latvijas ārējās ekonomiskās intereses.

Koncepcijas mērķis ir atjaunot un attīstīt pārstāvniecību tīklu ārvalstīs un nostiprināt tā atbalsta institūcijas Latvijā, tādējādi pilnveidojot valsts ārējo ekonomisko interešu pārstāvniecības sistēmu.

Ministru kabinets 2004.gada 14.oktobrī apstiprināja Latvijas eksporta veicināšanas programmu 2005.–2009.gadam (turpmāk – programma). Programmas mērķis ir aktīvi veicināt Latvijas komersantu konkurētspēju, sekmēt jaunu tirgu apgūšanu, kā arī nostiprināties esošajos tirgos.

Saskaņā ar programmu jāturpina darbs pie ekonomisko pārstāvniecību tīkla turpmākas attīstīšanas komersantiem prioritāros eksporta tirgos, katru gadu atverot divas jaunas Latvijas ārējās ekonomiskās pārstāvniecības (turpmāk – ekonomiskā pārstāvniecība) ārvalstīs. Noteikts viens no programmas darbības rezultātu rādītājiem – Latvijai 2010.gadā jābūt ne mazāk kā 15, bet 2015.gadā – vairāk nekā 20 ekonomisko pārstāvniecību.

Ievērojot to, ka ekonomisko pārstāvniecību koncepcijas pasākumu plānā ir norādīti pasākumi ekonomisko pārstāvniecību tīkla darbības efektivitātes uzlabošanai un valstis, kurās nepieciešams atvērt ekonomiskās pārstāvniecības līdz 2005.gadam, rīcības plāna uzdevums ir noteikt turpmākos pasākumus, kā arī valstis, kurās tuvākajos trijos gados būtu atveramas ekonomiskās pārstāvniecības.

Rīcības plāns nosaka uzdevuma izpildei nepieciešamos pasākumus, kas nodrošinās ekonomisko pārstāvniecību tīkla turpmāko attīstību, lai palīdzētu komersantiem ieiet jaunos un nostiprināties esošajos ārvalstu tirgos, uzlabojot to konkurētspēju un tādējādi sekmējot pozitīvu ārējās tirdzniecības bilanci.

2. Pārstāvniecību tīkla attīstīšana

Valstis, kurās būtu atveramas ekonomiskās pārstāvniecības, tiek apstiprinātas Eksporta veicināšanas padomē (Ministru kabineta 2005.gada 6.aprīļa rīkojums Nr.213 “Par eksporta veicināšanas padomi”), kuras ietvaros notiek regulārs dialogs ar nozaru asociācijām un komersantiem attiecībā uz viņus interesējošajiem mērķa tirgiem.

Kā prioritārās valstis uzņēmēji norādīja Ķīnu, Ukrainu, Baltkrieviju un Lietuvu.

Tāpat komersanti ir pauduši interesi par ekonomisko pārstāvniecību atvēršanu Spānijā, Turcijā, Azerbaidžānā, Rumānijā, Gruzijā, Īrijā, Bulgārijā, kā arī Āfrikas un Latīņamerikas reģionos.

Ķīna

Latvijas preču eksports uz Ķīnu sastāda LVL 7,4 uz vienu iedzīvotāju, kas ir trešais zemākais 27 Eiropas Savienības valstīs, apsteidzot tikai Lietuvu (LVL 4,6) un Rumāniju (LVL 7,3). Igaunijas eksports uz Ķīnu ir LVL 48,3 uz vienu iedzīvotāju. Igaunijas eksports uz Ķīnu 2007.gadā strauji pieauga, sasniedzot gandrīz 230 %. Līderi eksportā uz Ķīnu ir Luksemburga (LVL 477), Somija (LVL 373), Vācija (LVL 329), Beļģija (LVL 276), Nīderlande (LVL 204) un Īrija (LVL 203).

Atbilstoši ITC (International Trade Centre) datiem un prognozēm perspektīvākais tirgus Latvijas ārējai tirdzniecībai ir Āzijas valstu reģionā.

2007.gadā Ķīnas kopējais imports sastādīja USD 955,8 miljardus (LVL ~430 mljrd.), un vidēji pēdējos trijos gados tas pieaudzis par 20 % jeb USD 147,1 miljardiem gadā (LVL ~66,1 mljrd.).

Ukraina

Latvijas eksports uz Ukrainu ir LVL 39,8 uz vienu iedzīvotāju, kas ir 15.rādītājs 27 Eiropas Savienības valstīs un vairāk nekā divas reizes mazāk nekā Lietuvai (LVL 101,2) un Igaunijai (LVL 88,8).

Ir būtiski pēc iespējas ātrāk uzsākt ekonomiskās aktivitātes Ķīnā, kur Latvijas eksports ir būtiski zemāks nekā Igaunijai (Igaunijai Ķīnā ir atvērta pārstāvniecība), un Ukrainā, kur Latviju eksportā apsteidz abas Baltijas kaimiņvalstis, jo Ķīnas un Ukrainas tirgos strauji pieaug pieprasījums, līdz ar to paverot plašas iespējas Latvijas uzņēmumu aktivitātēm nākotnē. Ņemot vērā to, ka Ķīnā un Ukrainā vēl joprojām pastāv administratīvās barjeras, pārstāvniecību klātbūtne šajās valstīs ir nozīmīgs instruments Latvijas uzņēmumiem.

Eiropas Savienība ar Ķīnu un Ukrainu ir uzsākusi sarunas par Brīvā tirdzniecības līguma noslēgšanu, ar ko plānots panākt vislielāko labvēlības režīmu savstarpējā tirdzniecībā, tai skaitā investīcijām šajās valstīs.

3. Ekonomisko pārstāvniecību darbības rezultāti

Ņemot vērā to, ka ekonomiskās pārstāvniecības strādā ciešā sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras biroju Rīgā, politikas un darbības rezultāti līdz šim tika vērtēti, pamatojoties uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras darbības stratēģiju 2007.–2009.gadam (1.pielikums). Plānojot un vērtējot ekonomisko pārstāvniecību darbību 2005.–2008.gadā, sasniedzamie rezultāti un veicamās aktivitātes tika vērtētas kopumā.

Sākot ar 2008.gadu, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras darbības plānā katrai ekonomiskajai pārstāvniecībai sasniedzamie rezultāti noteikti atsevišķi, norādot minimālo apstrādāto eksporta un investīciju projektu skaitu, sniegto konsultāciju skaitu Latvijas uzņēmējiem vai potenciālajiem ārvalstu sadarbības partneriem (2.pielikums). Ekonomisko pārstāvniecību mērķi noteikti arī katra pārstāvja ierēdņa un darbinieka darbības un tās rezultātu novērtēšanas protokolā, paredzot uzdevumus nākamajam novērtēšanas periodam. Jaunizveidotajām ekonomiskajām pārstāvniecībām darbības rezultātus sagatavo, pamatojoties uz esošo ekonomisko pārstāvniecību darbības rezultātiem un uzņēmumu iespējamo sākotnējo interesi izmantot attiecīgās ekonomiskās pārstāvniecības pakalpojumus (3.pielikums).

4. Pasākumi izvirzīto mērķu sasniegšanai, rezultatīvie rādītāji to novērtēšanai, termiņi pasākumu īstenošanai, papildus nepieciešamais finansējums un par pasākumu īstenošanu atbildīgās institūcijas

Nr.

p.k.

Pasākums

Rezultatīvie rādītāji novērtēšanai

Izpildes termiņš

Papildus nepieciešamais finansējums

(lati)

Atbildīgā institūcija

1.

Nodrošināt Latvijas ekonomisko interešu pārstāvību Ķīnā un Baltkrievijā

Atvērtas pārstāvniecības Ķīnā un Baltkrievijā.

Eksporta pieaugums:

uz Ķīnu

~ 15 milj. latu,

uz Baltkrieviju

~ 15 milj. latu*

2010.g.

417 300

Ekonomikas

ministrija

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra

2.

Nodrošināt Latvijas ekonomisko interešu pārstāvību Lietuvā un Ukrainā

Atvērtas pārstāvniecības Lietuvā un Ukrainā.

Eksporta pieaugums:

uz Lietuvu

~ 7 milj. latu,

uz Ukrainu

~ 7 milj. latu*

2011.g.

352 178

Ekonomikas ministrija

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra

3.

Paplašināt ekonomisko pārstāvību Krievijas Federācijā

Pārstāvniecības vadītāja vietnieka vietu pārcelt uz Pleskavu

2010.g.

Ekonomikas ministrija

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra

4.

Nodrošināt atgriezenisko saiti un efektīvu dialogu ar komersantiem

Reizi gadā veikta komersantu ap­tauja par pārstāv­niecību sniegto pakalpojumu kvalitāti

2010.g.

3 000

Ekonomikas

ministrija

5.

Samazināt pārstāvniecību uzturēšanas izdevumus

Pārstāvniecības Polijā, Nīderlandē, Norvēģijā un Vācijā pārcelt uz LR vēstniecības telpām

2009.g.

Ekonomikas ministrija

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra Ārlietu ministrija

6.

Veikt pārstāvniecību uzturēšanas izmaksu optimizāciju

Veikt grozījumus 2005.gada 15.ap­rīļa dokumentā “Starpresoru vie­nošanās par sa­darbību starp Lat­vijas Republikas Ekonomikas mi­nistriju, Latvijas Republikas Ārlie­tu ministriju un Latvijas Inves­tīciju un attīstības aģentūru, pārstā­vot Latvijas eko­nomiskās intere­ses ārvalstīs” un papildināt to ar pielikumu, kurā paredzēt vispārējo kārtību savstarpē­jiem norēķiniem par Latvijas Republikas Ārlie­tu ministrijas vēstniecību infrastruktūras izmantošanas nosacījumiem Latvijas ārējo ekonomisko pārstāvniecību vajadzībām

2009.g.

Ekonomikas ministrija

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra

Ārlietu ministrija

7.

Uzlabot pārstāvniecību darbības efektivitāti

Pārstāvniecību darbiniekiem Nīderlandē un Vācijā piešķirt diplomātiskos rangus un amatus

2009.g.

Ekonomikas ministrija

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra

Ārlietu ministrija

8.

Uzlabot pārstāvniecību darbības efektivitāti

Izstrādāt motivējošu atalgojuma sistēmu pārstāvniecību darbiniekiem

2010.g.

Ekonomikas ministrija

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra

Piezīme.

* Plānotais eksporta pieaugums (vidēji 2,5 % no kopējā eksporta) aprēķināts, pamatojoties uz eksporta pieauguma tendencēm, attiecīgā tirgus attīstības tendencēm un pārstāvniecību līdzšinējās darbības ietekmi.

5. Pasākumu ietekme uz valsts budžetu

Rādītāji

Kārtējais gads

Nākamie trīs gadi

2009.

2010.

2011.

2012.

1. Izmaiņas budžeta ieņēmumos

0

0

0

2. Izmaiņas budžeta izdevumos

0

420 300

703 478

650 478

3. Finansiālā ietekme 

 0

– 420 300

– 703 478

– 650 478

4. Prognozējamie kompensējošie pasākumi papildu izdevumu segšanai 

0

0

0

0

5. Detalizēts finansiālā pamatojuma aprēķins

Ekonomiskā pārstāvniecība Ķīnā:

uzturēšanas izdevumi,

atlīdzība,

t.sk. atalgojums,

preces un pakalpojumi,

kapitālie izdevumi

0

235 869

197 869

87 849

58 877

110 020

38 000

197 869

197 869

87 849

58 877

110 020

197 869

197 869

87 849

58 877

110 020

Ekonomiskā pārstāvniecība Ukrainā:

uzturēšanas izdevumi,

atlīdzība,

t.sk. atalgojums,

preces un pakalpojumi,

kapitālie izdevumi

0

181 431

153 431

73 473

67 421

79 958

28 000

153 431

153 431

73 473

67 421

79 958

153 431

153 431

73 473

67 421

79 958

Ekonomiskā pārstāvniecība Lietuvā:

uzturēšanas izdevumi,

atlīdzība,

t.sk. atalgojums,

preces un pakalpojumi,

kapitālie izdevumi

0

0

177 259

152 259

62 259

50 867

90 000

25 000

152 259

152 259

62 259

50 867

90 000

Ekonomiskā pārstāvniecība Baltkrievijā:

uzturēšanas izdevumi,

atlīdzība,

t.sk. atalgojums,

preces un pakalpojumi,

kapitālie izdevumi

0

0

174 919

146 919

56 919

50 867

90 000

28 000

146 919

146 919

56 919

50 867

90 000

Samaksa par pakalpojumu – anketas izstrādi

0

3 000

0

0

6. Cita informācija

6. Pārskatu sniegšana un novērtēšana

Ekonomikas ministrija katru gadu (laikposmā no 2010.gada līdz 2012.gadam) līdz 1.martam iesniedz Ministru kabinetā informatīvo ziņojumu par rīcības plāna īstenošanas gaitu iepriekšējā gadā.

Ekonomikas ministrs A.Kampars


 

1.pielikums

Latvijas ārējo ekonomisko pārstāvniecību

tīkla turpmākās attīstības rīcības plānam

Latvijas Investīciju attīstības aģentūras darbības stratēģija 2007.–2009.gadam

Sasniedzamie darbības rezultāti

Nr.

p.k.

Politikas rezultāts

Sasniegšanas rādītāji pa gadiem

2006

2007

2008

2009

2010

Plāns

Izpilde

Plāns

Izpilde

Plāns

Izpilde

Plāns

Plāns (ja tiek piešķirts papildu finansējums)

Plāns

Plāns (ja tiek piešķirts papildu finansējums)

1.

Sagatavotas Latvijas uzņēmēju eksporta veicināšanas un investīciju piesaistes misijas ārvalstīs (uzņēmēju skaits)

200

270

200

290

200

445

200

300

200

300

2.

Organizētas potenciālo sadarbības partneru vizītes Latvijā (kompāniju skaits)

69

69

60

120

60

182

60

80

60

90

3.

Organizēta un/vai nodrošināta dalība investīciju un starptautiskās tirdzniecības veicināšanas semināros ārvalstīs (semināru skaits)

28

28

25

58

25

93

25

28

25

31

4.

Organizēti semināri Latvijas reģionos (semināru skaits)

18

18

17

23

17

23

17

19

17

20

5.

Sniegtas konsultācijas Latvijas uzņēmumiem par ārvalstu tirgiem (konsultāciju skaits)

1300

1555

1440

1563

1440

1688

1440

1550

1440

1600

6.

Apstrādāti eksporta projekti (skaits pret prognozēto apjomu, milj. Ls)

400/20

400

400/20

427

400/20

728/20

400/20

500/33

400/20

550/38

7.

Sniegtas konsultācijas ārvalstu investoriem, ārvalstu diplomā­tiskajām pārstāvniecībām un citām ārvalstu institūcijām (konsultāciju skaits)

300

930

300

322

300

484

300

400

300

450

8.

Apstrādāti investīciju projekti (skaits pret prognozēto apjomu, milj. Ls)

54/33

54

50/30

67

50/30

45/65,3

50/30

60/40

50/30

65/45

Ekonomikas ministrs A.Kampars


 

2.pielikums

Latvijas ārējo ekonomisko pārstāvniecību

tīkla turpmākās attīstības rīcības plānam

Latvijas ārējo ekonomisko pārstāvniecību sasniedzamiem rezultāti 2008.–2010.gadā

ASV

Dānija

Francija

Japāna

Kazahstāna

Krievija

Lielbri­tānija

Nīderlande

Polija

Vācija

Zviedrija

Norvēģija

Kopā

1. Konsultācijas, atbilžu sagatavošana uz informācijas pieprasījumiem par ārējās tirdzniecības jautājumiem, ne mazāk kā:

2008

80

80

80

40

40

80

80

60

80

80

80

80

860

2009

90

80

90

60

40

100

90

60

80

90

90

80

950

2010

90

80

90

60

40

100

90

60

80

90

90

80

950

2. Ārvalstu kompāniju sadarbības projektu identificēšana, atbilstoša Latvijas piedāvājuma sagatavošana, iesniegšana ārvalstu kompānijām – projektu apkalpošana, ne mazāk kā:

2008

30

30

30

10

30

30

30

30

30

30

30

30

340

2009

40

30

40

20

30

40

40

40

40

40

30

30

420

2010

40

30

40

20

30

40

40

30

40

40

30

30

420

3. Latvijas komersantu eksporta projektu virzīšana ārvalstu tirgos, ne mazāk kā:

2008

4

6

5

3

5

6

5

5

4

6

6

5

60

2009

5

6

5

3

5

8

5

5

4

6

6

5

63

2010

5

6

5

3

5

8

5

5

4

6

6

5

63

4. Potenciālo ārvalstu sadarbības partneru atlase atbilstoši Latvijas uzņēmēju pieprasījumiem, ne mazāk kā:

2008

5

10

5

0

10

10

10

10

5

20

20

10

115

2009

5

10

10

5

10

10

10

10

10

20

20

10

130

2010

5

10

10

5

10

10

10

10

10

20

20

10

130

5. Latvijas komersantu individuālu biznesa vizīšu organizēšana (tiešās vizītes) pie potenciālajiem sadarbības partneriem ārvalstīs, ne mazāk kā:

2008

4

6

5

3

5

6

5

5

4

6

6

5

60

2009

4

6

5

3

5

6

5

5

4

6

6

5

60

2010

4

6

5

3

5

6

5

5

4

6

6

5

60

6. Latvijas uzņēmumu tirdzniecības misiju organizēšana, ne mazāk kā:

2008

1

2

0

0

0

2

3

0

2

2

2

14

2009

 1

1

2

1

1

1

2

3

2

2

2

2

19

2010

 1

1

2

1

1

1

2

3

2

2

2

2

19

7. Vizīšu organizēšana Latvijā ārvalstu kompānijām, kuras ir ieinteresētas atrast biznesa partnerus, izvietot pasūtījumus vai pirkt Latvijas uzņēmumu produkciju, ne mazāk kā:

2008

2

2

2

1

3

3

2

2

2

2

2

2

25

2009

3

2

2

2

3

3

2

2

2

2

2

2

27

2010

3

2

2

2

3

3

2

2

2

2

2

2

27

8. Nozaru tirgus apskatu un informatīvu ziņojumu sagatavošana par dažādām valstīm dažādās nozarēs

2008

1

1

1

0

1

1

1

1

1

1

1

1

11

2009

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

12

2010

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

12

9. Konsultācijas par biznesa vidi Latvijā ārvalstu investoriem, ārvalstu diplomātiskajām pārstāvniecībām un citām ārvalstu institūcijām, ne mazāk kā:

2008

20

20

20

10

10

10

20

10

10

20

20

10

180

2009

25

20

25

20

10

10

20

10

10

20

20

10

200

2010

25

20

25

20

10

10

20

10

10

20

20

10

200

10. Informācijas pieprasījumu apstrāde potenciālajiem investīciju projektiem, ne mazāk kā:

2008

15

5

10

10

5

4

15

5

5

15

15

5

109

2009

25

20

25

20

10

10

20

10

10

20

20

10

200

2010

25

20

25

20

10

10

20

10

10

20

20

10

200

11. Potenciālo investīciju projektu virzība (piemēram, piedāvājuma sagatavošana, atbilžu sniegšana, komunikācija)

2008

5

2

3

3

2

3

5

3

3

5

5

3

42

2009

5

2

5

3

2

5

5

3

3

5

5

3

46

2010

5

2

5

3

2

5

5

3

3

5

5

3

46

12. Noorganizētas potenciālo ārvalstu investoru vizītes Latvijā, ne mazāk kā:

2008

5

2

3

1

1

3

5

3

3

5

5

3

39

2009

5

2

5

2

1

5

5

3

3

5

5

3

44

2010

5

2

5

2

1

5

5

3

3

5

5

3

44

Ekonomikas ministrs A.Kampars


 

3.pielikums

Latvijas ārējo ekonomisko pārstāvniecību

tīkla turpmākās attīstības rīcības plānam

Latvijas ārējo ekonomisko pārstāvniecību sasniedzamiem rezultāti pirmajā darbības gadā

Baltkrievija

Ķīna

Ukraina

Lietuva

Kopā

1. Konsultācijas, atbilžu sagatavošana uz informācijas pieprasījumiem par ārējās tirdzniecības jautājumiem, ne mazāk kā:

60

40

60

70

230

2. Ārvalstu kompāniju sadarbības projektu identificēšana, atbilstoša Lat­vijas piedāvājuma sagatavošana un iesniegšana ārvalstu kompānijām – projektu apkalpošana, ne mazāk kā:

30

10

30

40

110

3. Latvijas komersantu eksporta projektu virzīšana ārvalstu tirgos, ne mazāk kā:

6

3

5

6

20

4. Potenciālo ārvalstu sadarbības partneru atlase atbilstoši Latvijas uzņēmēju pieprasījumiem, ne mazāk kā:

10

10

10

10

40

5. Latvijas komersantu individuālu biznesa vizīšu organizēšana pie potenciālajiem sadarbības partneriem ārvalstīs, ne mazāk kā:

6

3

4

4

17

6. Latvijas uzņēmumu tirdzniecības misiju organizēšana, ne mazāk kā:

1

1

1

1

4

7. Vizīšu organizēšana Latvijā ārvalstu kompānijām, kuras ir ieinteresētas atrast biznesa partnerus, izvietot pasūtījumus vai pirkt Latvijas uzņēmumu produkciju, ne mazāk kā:

2

1

2

2

7

8. Nozaru tirgus apskatu un informatīvu ziņojumu sagatavošana par dažādām valstīm dažādās nozarēs

1

1

1

1

4

9. Konsultācijas par biznesa vidi Latvijā ārvalstu investoriem, ārvalstu diplomātiskajām pārstāvniecībām un citām ārvalstu institūcijām, ne mazāk kā:

5

10

10

10

35

10. Informācijas pieprasījumu apstrāde potenciālajiem investīciju projektiem, ne mazāk kā:

3

10

5

5

23

11. Potenciālo investīciju projektu virzība (piemēram, piedāvājuma sagatavošana, atbilžu sniegšana, komunikācija)

2

3

3

3

11

12. Noorganizētas potenciālo ārvalstu investoru vizītes Latvijā, ne mazāk kā:

2

1

3

3

9

Ekonomikas ministrs A.Kampars

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!